Butter chicken med grillade grönsaker

35 minuter
531 kcal

Är du sugen på en indisk klassiker? I en lite nyttigare version med lite grönt på sidan: Skäm bort dig själv med det här goda, goda receptet!

En vit tallrik med ris, butter chicken och färsk koriander.

BUTTER CHICKEN – Ge rätten en fräsch och grön piff genom att servera grillade grönsaker som tillbehör.

© wichmann+bendtsen

Butter chicken med grillade grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer (ca 550 g)
  • ½ stor gul lök
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 fett vitlök
  • 1 msk ingefära
  • ¾ tsk spiskummin
  • ¼ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk kanel
  • 1 tsk garam masala
  • ¼ tsk koriander
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ msk citronsaft
  • ½ msk akaciahonung
  • 1 dl vatten
  • ¼ tsk havssalt
  • tsk svartpeppar, nymalen
  • ¾ dl naturell yoghurt

Tillbehör:

  • ½ aubergine eller squash
  • 125 g sparrisbroccoli
  • ¼ citron
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Servering:

  • 125 g råris
  • Ev färska örter och citronsaft

Så gör du

  • Tärna kycklingen, hacka löken fint och stek bägge delar i olja i en kastrull i 5 min eller tills kycklingen har fått färg.
  • Pressa vitlök, riv ingefära fint och tillsätt till kastrullen tillsammans med kryddorna. Ge det ett par min till. Tillför tomatpuré, citron, honung, vatten, salt och peppar och koka upp. Sänk sedan värmen, tillsätt yoghurt och låt det sjuda under lock i 20 min.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Hacka squash grovt och grilla med broccolin på en grillpanna, tills grönsakerna är möra med fortfarande har tuggmotstånd. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera butter chicken med ris, grillade grönsaker och ev lite citronsaft och färska örter.