Vegansk 'tex mex'tortilla

30 minuter
602 kcal

'Tex mex' kan absolut funka med tofu. Här får du receptet på de godaste veganska tortillabröden med kryddig fyllning.

En tortilla med fyllning på en tallrik vid sidan av små skålar med koriander.

TORTILLA – Koriander är gott till all typ av tex mex. Pressa ve lite färsk limejuice över din tortilla.

© wichmann+bendtsen

Vegansk 'tex mex'tortilla

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Kryddig tofu-bön-fyllning:

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 100 g fast tofu
  • 1½ msk tacokrydda
  • ½ burk svarta bönor
  • 100 g salsa, färdigköpt

Dressing:

  • 50 g cashewnötter
  • ½ dl vatten
  • ½ jalapenochili
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tortilla:

  • ½ avokado
  • ½ paprika
  • ½ sallat
  • ½ knippa koriander
  • 2 stora fullkornstortilla
  • 25 g tortillachips

Så gör du

  • Lägg olivolja, smulad tofu och kryddor i en kastrull. Stek vid medelvärme under omrörning i ett par min. Tillsätt svarta bönor och salsa och låt det sjuda i 10 min.
  • Hacka jalapenon grovt, och lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer. Mixa till en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och ev lime.
  • Skär avokado och paprika fint, sallad och koriander grovt. Fördela den och tofufyllningen i 4 tortillabröd.
  • Krossa tortillachips och strö på toppen. Avsluta med dressingen.

TIPS! Du kan göra en vegansk tortilla med bara grönsaksfyllning och ändå få en mättande måltid.