Tallrik med räkor, ägg och grönt.
© wichmann+bendtsen

Vårsallad med räkor, ägg och avokado

Hälsa våren välkommen med en fräsch och god sallad!

24 mars 2017 av Signe Leth & Martin Kreutzer

Vårsallad med räkor, blomkålsris, ägg och avokadodressing

2 personer 

200 g räkor

2 ägg, mjuk- eller hårdkokta

50 g rucola

¼ blomkål, finriven, 125 g

1 avokado, skuren i skivor

1 polkagrisbeta, skuren i tunna skivor

12 gröna oliver

2 msk rostade pumpakärnor

Avokadodressing:

½ avokado

½ dl kvarg

1 msk färsk koriander, finhackad

1 msk pressad lime

½ vitlöksklyfta, pressad eller finhackad

Havssalt

Svartpeppar

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Så lagar du vårsallad

  • Gör dressingen genom att mixa alla ingredienser, tills du har en läcker och krämig dressing. 
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Om dressingen är för tjock så tillsätt lite vatten.
  • Servera salladen i två skålar, med 1 msk dressing till varje.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 439 kcal
Protein: 31,3 g
Fett: 26,5 g
Kolhydrater: 24 g
Kostfibrer: 8,3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar