Tallrik med räkor, ägg och grönt.
© wichmann+bendtsen

Vårsallad med räkor, ägg och avokado

Hälsa våren välkommen med en fräsch och god sallad!

Vårsallad med räkor, blomkålsris, ägg och avokadodressing

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

200 g räkor

2 ägg, mjuk- eller hårdkokta

50 g rucola

¼ blomkål, finriven, 125 g

1 avokado, skuren i skivor

1 polkagrisbeta, skuren i tunna skivor

12 gröna oliver

2 msk rostade pumpakärnor

Avokadodressing:

½ avokado

½ dl kvarg

1 msk färsk koriander, finhackad

1 msk pressad lime

½ vitlöksklyfta, pressad eller finhackad

Havssalt

Svartpeppar

Så lagar du vårsallad

  • Gör dressingen genom att mixa alla ingredienser, tills du har en läcker och krämig dressing.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Om dressingen är för tjock så tillsätt lite vatten.
  • Servera salladen i två skålar, med 1 msk dressing till varje.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 439 kcal

Protein: 31,3 g

Fett: 26,5 g

Kolhydrat: 24 g

Kostfiber: 8,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar