Nyttiga recept Middag Sallad med... Sallad med räkor, blomkålsris, ägg och avokadodressing 15 minuter 439 kcal Hälsa våren välkommen med en fräsch och god sallad! Av Signe Moesby Leth och Martin Kreutzer 24 mars 2017 Sallad med räkor, blomkålsris, ägg och avokadodressing Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 200 g räkor 2 ägg, mjuk- eller hårdkokta 50 g rucola ¼ blomkål, finriven, 125 g 1 avokado, skuren i skivor 1 polkagrisbeta, skuren i tunna skivor 12 gröna oliver 2 msk rostade pumpakärnor Avokadodressing: ½ avokado ½ dl kvarg 1 msk färsk koriander, finhackad 1 msk pressad lime ½ vitlöksklyfta, pressad eller finhackad Havssalt Svartpeppar Så lagar du vårsallad Gör dressingen genom att mixa alla ingredienser, tills du har en läcker och krämig dressing. Smaka av med salt och peppar. Om dressingen är för tjock så tillsätt lite vatten. Servera salladen i två skålar, med 1 msk dressing till varje. Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter. RucolaSkaldjurSalladAvokadoRäkor