Vårsallad med räkor, ägg och avokado

15 minuter
439 kcal

Hälsa våren välkommen med en fräsch och god sallad!

Tallrik med räkor, ägg och grönt.

Vårsallad med räkor, blomkålsris, ägg och avokadodressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g räkor
  • 2 ägg, mjuk- eller hårdkokta
  • 50 g rucola
  • ¼ blomkål, finriven, 125 g
  • 1 avokado, skuren i skivor
  • 1 polkagrisbeta, skuren i tunna skivor
  • 12 gröna oliver
  • 2 msk rostade pumpakärnor

Avokadodressing:

  • ½ avokado
  • ½ dl kvarg
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • 1 msk pressad lime
  • ½ vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Så lagar du vårsallad

  • Gör dressingen genom att mixa alla ingredienser, tills du har en läcker och krämig dressing.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Om dressingen är för tjock så tillsätt lite vatten.

  • Servera salladen i två skålar, med 1 msk dressing till varje.

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.