Tortilla med räkor, avokado, apelsin och tomat

25 minuter
504 kcal

Vi har tillfört citrus till tortilla med räkor och lovar en fantastisk smakupplevelse.

Tortilla med räkor, avokado, apelsin och tomat

RÄKOR ÄR SUPERGOTT I TORTILLABRÖD prova själv!

© wichmann+bendtsen

Tortilla med räkor, avokado, apelsin och tomat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g tinade räkor
  • 4 lime, saften
  • 1 tomat
  • ¼ gurka
  • 1 avokado
  • 1 appelsin _SE
  • 1 jalapeño, färsk eller från burk
  • ½ rödlök
  • 1 näve koriander
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Till servering:

  • 8 små fullkornstortillabröd
  • Färsk koriander
  • Limesaft

Så gör du

  • Lägg räkor och limesaft i en skål och vänd runt räkorna. Täck över skålen och sätt i kylen.
  • Skär tomat, gurka, avokado och apelsin i små tärningar och skär rödlök och jalapeno i mycket små tärningar. Hacka koriander grovt.
  • Häll bort limesaften från räkorna, och blanda dem med grönsakerna, koriander, salt och peppar.
  • Värm tortillabröden i ugnen, och servera med räkcevichen, färsk koriander och limesaft.

TIPS! Citrussaft kan bryta ner proteiner i fisk och skaldjur, så i den här rätten funkar limesaften inte bara som smaksättare, utan tillreder också räkorna.