Hemgjord grönsakstortilla med lax och färskost

30 minuter
300 kcal

Enkelt, gott och vardagsvänligt recept på tortilla med lax. Du kan laga alltihop på en halvtimme.

rödbetstortilla med lax

GRÖNSAKSTORTILLA – här i en rosa version med rödbeta

© wichman+bendtsen

Hemgjord grönsakstortilla med lax och färskost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 st. lax
  • ¼ citron, saften
  • ½ tsk flytande honung
  • Salt och peppar
  • ½ nypa chiliflakes

Fyllning

  • ½ majskolv
  • 2 msk färskost
  • vatten
  • Babyspenat
  • ¼ gurka

Tortillabröd

  • 30 g rödbetor
  • 1 ägg
  • ¾ dl lättmjölk
  • 25 g grahamsmjöl
  • 20 g vetemjöl
  • ¼ tsk havssalt
  • ½ tsk extra virgin olivolja

Så här gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med citron, honung, salt, peppar och chili. Grädda i 15 min.
  • Koka majskolven i 15 min. Kyl i kallt vatten och skär bort majskornen.
  • Riv rödbeta och mixa med de övriga ingredienserna till tortillabröden. Stek en fjärdedel av smeten i taget på en varm stekpanna i lite olja.
  • Rör ihop färskosten med lite vatten så den blir bredbar. 6. Lägg på färkost, babyspenat majskorv, lax i mindre bitar och små gyrkstavar på tortillabröden. Toppa ev med färsk koriander.

TIPS Servera ev jalapeños i en skål vid sidan av. Då kan alla bestämma hettan själv.

I FORM 14/2023