Nyttiga recept Middag Spenatsopp... Spenatsoppa med kyckling 30 minuter 262 kcal Spenatsoppan kräver några få basingredienser, så den är perfekt till hektiska dagar. Servera den ev med en skiva rågbröd, och på endast 30 minuter har du en sund och värmande måltid klar. Av Anne Larsen 17 september 2019 Spenatsoppa med kyckling Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 200 g kycklingfilé 300 g spenat 8 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong 2 tsk extra jungfruolja 2 tsk rapsolja, kallpressad Havssalt Svartpeppar, färskmald Ev tillbehör: 2 skivor fullkornsrågbröd Så gör du Koka kycklingfiléerna i 20–25 min och skär dem i strimlor eller tärningar. Koka upp spenaten snabbt i buljongen och mixa den med olivolja och rapsolja. Smaksätt soppan med salt och peppar och tillsätt kyckling. Servera ev rostat rågbröd till. KycklingSpenatSoppa