Spenatsoppa med kyckling

30 minuter
262 kcal

Spenatsoppan kräver några få basingredienser, så den är perfekt till hektiska dagar. Servera den ev med en skiva rågbröd, och på endast 30 minuter har du en sund och värmande måltid klar.

Grön spenatsoppa

Spenatsoppa med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfilé
  • 300 g spenat
  • 8 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk rapsolja, kallpressad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

  • 2 skivor fullkornsrågbröd

Så gör du

  • Koka kycklingfiléerna i 20–25 min och skär dem i strimlor eller tärningar.

  • Koka upp spenaten snabbt i buljongen och mixa den med olivolja och rapsolja.

  • Smaksätt soppan med salt och peppar och tillsätt kyckling.

  • Servera ev rostat rågbröd till.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background