Spenatsoppa med kyckling

30 minuter
262 kcal

Spenatsoppan kräver några få basingredienser, så den är perfekt till hektiska dagar. Servera den ev med en skiva rågbröd, och på endast 30 minuter har du en sund och värmande måltid klar.

Grön spenatsoppa

Spenatsoppa med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfilé
  • 300 g spenat
  • 8 dl kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk rapsolja, kallpressad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

  • 2 skivor fullkornsrågbröd

Så gör du

  • Koka kycklingfiléerna i 20–25 min och skär dem i strimlor eller tärningar.

  • Koka upp spenaten snabbt i buljongen och mixa den med olivolja och rapsolja.

  • Smaksätt soppan med salt och peppar och tillsätt kyckling.

  • Servera ev rostat rågbröd till.