Nyttiga recept Nyttiga snacks Broccoliso... Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök 20 minuter 232 kcal Stilla eftermiddagshungern med denna läckra och antiinflammatoriska lilla rätt. Av Anne Larsen 15 augusti 2018 Foto: Miklos Szabo Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 6 msk kokt matdinkel, -korn eller -råg 300 g broccoli Havssalt 4 dl vatten eller hönsbuljong 2 tsk kallpressad rapsolja 6 San Marzano-tomater eller andra små, smakrika tomater 2 tsk finriven ingefära Nymalen svartpeppar En liten näve finklippt gräslök Så lagar du broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök Skär broccolin fint och koka den mjuk i 10 minuter i lättsaltat vatten eller buljong. Mixa broccoli med 2 deciliter kokvatten, rapsolja, tomater och ingefära. Koka upp och smaka av med ingefära, salt och peppar. Servera med matkorn och gräslök. BroccoliIngefäraTomat