Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

20 minuter
232 kcal

Stilla eftermiddagshungern med denna läckra och antiinflammatoriska lilla rätt.

Foto: Miklos Szabo

Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 6 msk kokt matdinkel, -korn eller -råg
  • 300 g broccoli
  • Havssalt
  • 4 dl vatten eller hönsbuljong
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 6 San Marzano-tomater eller andra små, smakrika tomater
  • 2 tsk finriven ingefära
  • Nymalen svartpeppar
  • En liten näve finklippt gräslök

Så lagar du broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

  • Skär broccolin fint och koka den mjuk i 10 minuter i lättsaltat vatten eller buljong.

  • Mixa broccoli med 2 deciliter kokvatten, rapsolja, tomater och ingefära. Koka upp och smaka av med ingefära, salt och peppar.

  • Servera med matkorn och gräslök.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background