Foto: Miklos Szabo

Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

Stilla eftermiddagshungern med denna läckra och antiinflammatoriska lilla rätt.

15 augusti 2018 av Anne Larsen

Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

1 person

3 msk kokt matdinkel, -korn eller -råg 
150 g broccoli 
Havssalt 
2 dl vatten eller hönsbuljong 
1 tsk kallpressad rapsolja 
3 San Marzano-tomater eller andra små, smakrika tomater 
1 tsk finriven ingefära 
Nymalen svartpeppar 
En liten näve finklippt gräslök


Vet du egentligen vad antiinflammatorisk kost är? Klicka här och lär dig mycket mer om kosttrenden, som är här för att stanna!

Så lagar du broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

  • Skär broccolin fint och koka den mjuk i 10 minuter i lättsaltat vatten eller buljong. 

  • Mixa broccoli med 2 deciliter kokvatten, rapsolja, tomater och ingefära. Koka upp och smaka av med ingefära, salt och peppar. 

  • Servera med matkorn och gräslök.

Näringsinnehåll per person
Energi 232 kcal - Protein 11,8 g - Fett 6,5 g - Kolhydrater 37 g - Kostfibrer 10,4 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar