Foto: Miklos Szabo

Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

Stilla eftermiddagshungern med denna läckra och antiinflammatoriska lilla rätt.

15 augusti 2018 av Anne Larsen

Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

3 msk kokt matdinkel, -korn eller -råg

150 g broccoli

Havssalt

2 dl vatten eller hönsbuljong

1 tsk kallpressad rapsolja

3 San Marzano-tomater eller andra små, smakrika tomater

1 tsk finriven ingefära

Nymalen svartpeppar

En liten näve finklippt gräslök

Så lagar du broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

  • Skär broccolin fint och koka den mjuk i 10 minuter i lättsaltat vatten eller buljong.

  • Mixa broccoli med 2 deciliter kokvatten, rapsolja, tomater och ingefära. Koka upp och smaka av med ingefära, salt och peppar.

  • Servera med matkorn och gräslök.

Näringsinnehåll per person

Energi: 232 kcal

Protein: 11,8 g

Fett: 6,5 g

Kolhydrat: 37 g

Kostfiber: 10,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar