Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

20 minuter
232 kcal

Stilla eftermiddagshungern med denna läckra och antiinflammatoriska lilla rätt.

Foto: Miklos Szabo

Broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 6 msk kokt matdinkel, -korn eller -råg
  • 300 g broccoli
  • Havssalt
  • 4 dl vatten eller hönsbuljong
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • 6 San Marzano-tomater eller andra små, smakrika tomater
  • 2 tsk finriven ingefära
  • Nymalen svartpeppar
  • En liten näve finklippt gräslök

Så lagar du broccolisoppa med tomatsmak och rapsolja, ingefära och gräslök

  • Skär broccolin fint och koka den mjuk i 10 minuter i lättsaltat vatten eller buljong.

  • Mixa broccoli med 2 deciliter kokvatten, rapsolja, tomater och ingefära. Koka upp och smaka av med ingefära, salt och peppar.

  • Servera med matkorn och gräslök.