Kycklingsallad

30 minuter
267 kcal

Enkelt, snabbt och gott! Testa den här läckra salladen med kyckling, quinoa och rödbetor.

Kycklingsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 150 g kycklingfilé i tärningar
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 1 tsk smör
  • Havssalt och svartpeppar
  • ½ tsk mald chili
  • 1 citron
  • 200 g gröna bönor
  • Kallpressad rapsolja
  • 100 g kokta/bakade rödbetor
  • 100 g salladsmix av späda sallader
  • 40 g kokt quinoa (motsvarar 20 g rå quinoa)
  • 2 tsk dijonvinägrett
  • 4 msk skyr

Gör så här

  • Skrubba stora rödbetor och ugnsbaka eller koka – i 1 timme. Mindre rödbetor tillagas kortare tid. Låt svalna och ta sedan av skalet.
  • Man kan även använda råa, färska rödbetor i den här salladen. Riv dem i sådana fall grovt.
  • Stek kyckling i olja och smör, krydda under tiden med salt, peppar och chili. Låt svalna på hushållspapper.
  • Pressa över rikligt med citronsaft innan du lägger kycklingen i salladen.
  • Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten i 3 minuter. Lägg direkt över i iskallt vatten/vatten med istärningar. Låt rinna av i en sil.
  • Skär rödbetorna i tärningar – eller riv dem grovt.
  • Skölj och slunga salladen.
  • Häll dressing i en skål med skyr och rör ihop.
  • Vänd ihop kyckling, bönor, rödbetor, sallad och quinoa.
  • Lägg upp salladen.

Har du provat vår broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost? Den är supergod!

Gör din egen dijon-vinägrett

  • 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk dijon­senap, 2 dl extra jungfruolja, havssalt och nymalen svartpeppar.
  • Vispa vinäger och senap och häll sedan i oljan i en tunn, oavbruten stråle under konstant vispning.
  • Smaka av med salt och peppar.