- Skrubba stora rödbetor och ugnsbaka eller koka – i 1 timme. Mindre rödbetor tillagas kortare tid. Låt svalna och ta sedan av skalet.
- Man kan även använda råa, färska rödbetor i den här salladen. Riv dem i sådana fall grovt.
- Stek kyckling i olja och smör, krydda under tiden med salt, peppar och chili. Låt svalna på hushållspapper.
- Pressa över rikligt med citronsaft innan du lägger kycklingen i salladen.
- Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten i 3 minuter. Lägg direkt över i iskallt vatten/vatten med istärningar. Låt rinna av i en sil.
- Skär rödbetorna i tärningar – eller riv dem grovt.
- Skölj och slunga salladen.
- Häll dressing i en skål med skyr och rör ihop.
- Vänd ihop kyckling, bönor, rödbetor, sallad och quinoa.
Har du provat vår broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost? Den är supergod!
Gör din egen dijon-vinägrett
- 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, 2 dl extra jungfruolja, havssalt och nymalen svartpeppar.
- Vispa vinäger och senap och häll sedan i oljan i en tunn, oavbruten stråle under konstant vispning.
- Smaka av med salt och peppar.