Broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost

20 minuter
615 kcal

Innehållet av C-vitamin är skyhögt i broccoli och det behövs inte mer än 50 gram broccoli för att fylla det rekommenderade dagsbehovet. Saknar du C-vitamin och inspiration till enkel och sund middagsmat så kan vi varmt rekommendera denna läckra broccolisallad som kan lagas på bara 20 minuter.

Tallrik med sallad på broccoli och bacon.

Broccolisallad med bacon, rödlök och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g broccoli i buketter
  • Havssalt
  • Kallpressad rapsolja
  • 100 g magert bacon i fina tärningar
  • 2 dl extra jungfruolja eller kallpressad rapsolja
  • ¼ dl vitvinsvinäger eller pressad citron
  • Svartpeppar
  • 1 stor rödlök, finhackad
  • 4 msk russin
  • 50 g fetaost

Tillbehör:

  • 1 skiva rågbröd, rostat

Så gör du

  • Lägg broccolin i en gryta med 1 tsk salt och 2 tsk rapsolja. Häll på vatten och koka i 5 minuter med locket på.

  • Häll av vattnet och låt buketterna svalna på en kökshandduk.

  • Rosta bacontärningarna gyllene och lägg dem på hushållspapper.

  • Vispa ihop en dressing av olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

  • Lägg upp broccolin med bacon, lök, russin och tunna skivor fetaost. Ringla över 2 msk av dressingen och servera med rostat rågbröd.

LÄS OCKSÅ: Enkelt recept på syltad rödlök