Morotssoppa med röda linser

20 minuter
265 kcal

Använd de goda, orangea morötterna till att göra en kryddig morotssoppa med röda linser, chili och ingefära på bara 20 minuter.

Morotssoppa med röda linser

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen gurkmeja eller riven färsk gurkmejerot
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 300 g morötter
  • 1 apelsin
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl krossade tomater
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 msk röda linser

Så gör du morotssoppa

  • Skär rödlök och vitlök i tärningar, stek dem mjuka och glansiga i olja och tillsätt ingefära, curry, gurkmeja och chili.

  • Skrubba morötterna, skär 4-6 remsor med en grönsaksskalare, och skär resten i tärningar.

  • Lägg dessa i en gryta med 8 dl grönsaksbuljong, saften från apelsinen, vinäger och krossade tomater.

  • Låt soppan sjuda i ca 7 minuter.

  • Mixa den och smaka av med salt och peppar.

  • Lägg i linser och koka tills dessa är al dente.

  • Servera med morotsremsor.