Sesamlax med powersallad
Laxen är rik på vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, och dessutom smakar den fantastiskt. I det här receptet toppar vi laxen med sesamfrön och äter en powersallad till.
Laxen är rik på vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, och dessutom smakar den fantastiskt. I det här receptet toppar vi laxen med sesamfrön och äter en powersallad till.
GÖR FISK TILL DIN FAVORITMAT! På bara 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Koka quinoa och sojabönor.
Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Baka den i 20–30 min.
Smörj laxfiléerna med senap och agavesirap, strö sesamfrön över och baka dem i ugnen i 15 min.
Stek mandlarna i soja i en stekpanna i 8–10 min.
Hacka spenaten grovt, skär avokado i tärningar och skala och riv rödbetan.
Blanda sötpotatistärningar, mandlar, spenat, avokado, rödbeta, quinoa och sojabönor.
Skaka ihop vinägretten och häll den över salladen.
Lägg upp laxfiléerna på två tallrikar och servera salladen bredvid.
TIPS! Om du vill kan du byta ut sesamfröna mot blå vallmofrön eller hackade mandlar eller nötter.
På vår sajt och i vår app får du bl a: