Sesamlax med powersallad

55 minuter
581 kcal

Laxen är rik på vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, och dessutom smakar den fantastiskt. I det här receptet toppar vi laxen med sesamfrön och äter en powersallad till.

Lax med sallad

GÖR FISK TILL DIN FAVORITMAT! På bara 30 minuter.

Sesamlax med fyllig powersallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl quinoa, kokt mängd
  • ¾ dl sojabönor
  • ½ sötpotatis
  • 2 laxfiléer à 125 g
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ tsk agavesirap
  • ½ msk sesamfrön
  • ¼ dl mandlar
  • 1 msk sojasås
  • 150 g spenat
  • ½ avokado
  • 1 rödbeta, stor

Vinägrett:

  • ¾ msk äppel­cider­vinäger
  • ½ lime, saften
  • ½ msk extra jungfruolja
  • ½ msk agavesirap
  • ¼ msk mynta
  • ½ tsk dijonsenap
  • ¼ tsk havssalt

Så lagar du lax med powersallad

  • Sätt ugnen på 200°C. Koka quinoa och sojabönor.

  • Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Baka den i 20–30 min.

  • Smörj laxfiléerna med senap och agavesirap, strö sesamfrön över och baka dem i ugnen i 15 min.

  • Stek mandlarna i soja i en stekpanna i 8–10 min.

  • Hacka spenaten grovt, skär avokado i tärningar och skala och riv rödbetan.

  • Blanda sötpotatistärningar, mandlar, spenat, avokado, rödbeta, quinoa och sojabönor.

  • Skaka ihop vinägretten och häll den över salladen.

  • Lägg upp laxfiléerna på två tallrikar och servera salladen bredvid.

TIPS! Om du vill kan du byta ut sesamfröna mot blå vallmofrön eller hackade mandlar eller nötter.