Lax med sallad
Gör fisk till din favoritmat!

På bara 30 minuter.

Sesamlax med powersallad

Laxen är rik på vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, och dessutom smakar den fantastiskt. I det här receptet toppar vi laxen med sesamfrön och äter en powersallad till.

9 maj 2019 av Michelle Kristensen, Lindhardt & Ringhof

Sesamlax med fyllig powersallad

2 personer

1 dl quinoa, kokt mängd
¾ dl sojabönor
½ sötpotatis
2 laxfiléer à 125 g
½ msk dijonsenap
½ tsk agavesirap
½ msk sesamfrön
¼ dl mandlar
1 msk sojasås
150 g spenat
½ avokado
1 rödbeta, stor

Vinägrett:

¾ msk äppel­cider­vinäger
½ lime, saften
½ msk extra jungfruolja
½ msk agavesirap
¼ msk mynta
½ tsk dijonsenap
¼ tsk havssalt 

Så lagar du lax med powersallad

  • Sätt ugnen på 200°C. Koka quinoa och sojabönor.
  • Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Baka den i 20–30 min.
  • Smörj laxfiléerna med senap och agavesirap, strö sesamfrön över och baka dem i ugnen i 15 min.
  • Stek mandlarna i soja i en stekpanna i 8–10 min.
  • Hacka spenaten grovt, skär avokado i tärningar och skala och riv rödbetan.
  • Blanda sötpotatistärningar, mandlar, spenat, avokado, rödbeta, quinoa och sojabönor.
  • Skaka ihop vinägretten och häll den över salladen.
  • Lägg upp laxfiléerna på två tallrikar och servera salladen bredvid.

TIPS! Om du vill kan du byta ut sesamfröna mot blå vallmofrön eller hackade mandlar eller nötter. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 581 kcal
Protein: 36,1 g
Fett: 29,6 g
Kolhydrater: 49,1 g
Kostfibrer: 11,5 g

LÄS OCKSA: Lax i ugn – stekguide och 15 goda recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar