Recept: Babyspenat med lax, äpple & rostat sesamfrö

25 minuter
243 kcal

Njut av en spröd och läcker spenatsallad med lax, äpple & rostat sesamfrö.

Samliga lunchförslag i I FORM-kuren passar bra att ha med i lunchlådan på jobbet.

Babyspenat med lax, äpple & rostat sesamfrö

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 40 g okokt, ljus quinoa (motsvarar 40 g kokt)
  • Havssalt
  • 100 g babyspenat
  • 100 g syrligt, fast, krispigt äpple – t ex Elstar, Rubens eller Pink Lady
  • 1 limefrukt
  • 2 tsk svart sesamfrö (5 g)
  • 120 g rökt lax

Gör så här

  • Skölj och koka quinoa enligt anvisningarna på paketet, vanligen 12 minuter, med en nypa salt.

  • Skölj spenaten väl och slunga den helt torr.

  • Skär äpplet i pyttesmå tärningar och vänd dem i limesaft. (Använd handflatan och rulla limefrukten hårt mot bordsskivan, innan du delar och pressar den, så får du ut mer juice.)

  • Servera spenaten med tunna skivor lax, äpple, limejuice och rostat svart sesamfrö.