Sallad med sojabönor, päron och valnötter
Middag på 15 minuter?

Testa den här goda, matiga salladen.

Sallad med sojabönor, päron och valnötter

Urgod och enkel sallad med päron, sojabönor och kål. Den tar bara 15 minuter att göra!

16 september 2015 av Anne Larsen og Martin Kreutzer

Sallad med sojabönor, päron och valnötter

2 personer

6 halva valnötskärnor

150 g kål, t ex spetskål, vitkål eller rödkål

80 g sojabönor, frysta

1 päron

½ citron, saften

100 g sallad, t ex frisé, radicchio och hjärtsallad

1 liten näve ärtskott

20 g parmesanost 

Dijonvinägrett

¼ dl vitvinsvinäger

½ msk dijonsenap

1 dl extra jungfruolja

Havssalt

Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

2 skivor rågbröd

Så här gör du sallad med sojabönor

  • Rosta valnötterna i en torr nonstickpanna.
  • Skär kålen mycket fint – gärna på ett mandolinjärn.
  • Häll kokande vatten över de frysta sojabönorna. Lägg på ett lock och låt dem stå i 2 min innan du häller av vattnet.
  • Skär päronet i fina skivor och pressa citron över.
  • Vispa ihop vinägretten.
  • Blanda kål med sojabönor, päron, sallad och 2 msk vinägrett. Lägg upp salladen med valnötter, ärtskott och parmesanflingor. Servera ev rostat rågbröd till.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar