Sallad med sojabönor, päron och valnötter

15 minuter
255 kcal

Urgod och enkel sallad med päron, sojabönor och kål. Den tar bara 15 minuter att göra!

Sallad med sojabönor, päron och valnötter

MIDDAG PÅ 15 MINUTER? Testa den här goda, matiga salladen.

Sallad med sojabönor, päron och valnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 halva valnötskärnor
  • 150 g kål, t ex spetskål, vitkål eller rödkål
  • 80 g sojabönor, frysta
  • 1 päron
  • ½ citron, saften
  • 100 g sallad, t ex frisé, radicchio och hjärtsallad
  • 1 liten näve ärtskott
  • 20 g parmesanost

Dijonvinägrett

  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 dl extra jungfruolja
  • Havsalt
  • Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

  • 2 skivor rågbröd

Så här gör du sallad med sojabönor

  • Rosta valnötterna i en torr nonstickpanna.
  • Skär kålen mycket fint – gärna på ett mandolinjärn.
  • Häll kokande vatten över de frysta sojabönorna. Lägg på ett lock och låt dem stå i 2 min innan du häller av vattnet.
  • Skär päronet i fina skivor och pressa citron över.
  • Vispa ihop vinägretten.
  • Blanda kål med sojabönor, päron, sallad och 2 msk vinägrett. Lägg upp salladen med valnötter, ärtskott och parmesanflingor. Servera ev rostat rågbröd till.

Har du rödkål över? Prova då en supergod och spröd rödkålssallad.