100
g
sallad, t ex frisé, radicchio och hjärtsallad
1
liten näve ärtskott
20
g
parmesanost
Dijonvinägrett
¼
dl
vitvinsvinäger
½
msk
dijonsenap
1
dl
extra jungfruolja
Havsalt
Svartpeppar, färskmald
Ev tillbehör:
2
skivor rågbröd
Så här gör du sallad med sojabönor
Rosta valnötterna i en torr nonstickpanna.
Skär kålen mycket fint – gärna på ett mandolinjärn.
Häll kokande vatten över de frysta sojabönorna. Lägg på ett lock och låt dem stå i 2 min innan du häller av vattnet.
Skär päronet i fina skivor och pressa citron över.
Vispa ihop vinägretten.
Blanda kål med sojabönor, päron, sallad och 2 msk vinägrett. Lägg upp salladen med valnötter, ärtskott och parmesanflingor. Servera ev rostat rågbröd till.