Sallad med sojabönor, päron och valnötter
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
6 halva valnötskärnor
150 g kål, t ex spetskål, vitkål eller rödkål
80 g sojabönor, frysta
1 päron
½ citron, saften
100 g sallad, t ex frisé, radicchio och hjärtsallad
1 liten näve ärtskott
20 g parmesanost
Dijonvinägrett
¼ dl vitvinsvinäger
½ msk dijonsenap
1 dl extra jungfruolja
Havsalt
Svartpeppar, färskmald
Ev tillbehör:
2 skivor rågbröd
Så här gör du sallad med sojabönor
- Rosta valnötterna i en torr nonstickpanna.
- Skär kålen mycket fint – gärna på ett mandolinjärn.
- Häll kokande vatten över de frysta sojabönorna. Lägg på ett lock och låt dem stå i 2 min innan du häller av vattnet.
- Skär päronet i fina skivor och pressa citron över.
- Vispa ihop vinägretten.
- Blanda kål med sojabönor, päron, sallad och 2 msk vinägrett. Lägg upp salladen med valnötter, ärtskott och parmesanflingor. Servera ev rostat rågbröd till.
näringsinnehåll per person
Energi: 255 kcal
Protein: 9,2 g
Fett: 17,5 g
Kolhydrat: 18,4 g
Kostfiber: 4,9 g