Unna både smaklökar och ögon en annorlunda och smakrik upplevelse med svart pasta och lax.

Svart pasta med vallmofrölax

Lax med sprött täcke, svart pasta och krämig pesto - en fröjd för både smaklökar och ögon.

14 mars 2014 av Michelle Kristensen

Ingredienser

2 personer
100 g färsk svart pasta

Grönsaker:

2 morötter
200 g brysselkål
1 rödlök
20 russin
1 tsk olivolja

Fisk:

2 laxfiléer à 125 g
½ lime
1 tsk blå vallmofrön
Havssalt och nymalen peppar

Broccolipesto:

200 g kokt broccoli
½ avokado
Saft + skal från ½ citron
2 pressade vitlöksklyftor
²/3 tsk havssalt
¼ tsk nymalen peppar
½ dl vatten
¾ dl sojamjölk

LÄS OCKSÅ: Gå ner i vikt med squashpasta

Gör så här

  • Lägg russinen i blöt i vatten i minst 30 minuter. Häll sedan bort vattnet. Dra bort skinnet på laxen, strö över vallmofrön, droppa över saft från en lime och krydda med salt och peppar.

  • Baka fisken i ugnen i 175 grader i 10–12 minuter.
  • Lägg alla ingredienser till broccolipeston i en mixer och kör till det blir en fin konsistens, eller använd en stavmixer.

  • Koka pastan i 4 minuter, skär löken fint och stek i stekpanna i 6 minuter.

  • Brysselkål och morötter ångas lätt i 1 minut.
  • Fisk och grönsaker serveras ovanpå pastan.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar