Svart pasta med vallmofrölax

1 timme
563 kcal

Lax med sprött täcke, svart pasta och krämig pesto - en fröjd för både smaklökar och ögon.

Unna både smaklökar och ögon en annorlunda och smakrik upplevelse med svart pasta och lax.

Svart pasta med vallmofrölax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g färsk svart pasta

Grönsaker

  • 2 morötter
  • 200 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 20 russin
  • 1 tsk olivolja

Fisk

  • 2 laxfiléer à 125 g
  • ½ lime
  • 1 tsk blå vallmofrön
  • Havssalt och nymalen peppar

Broccolipesto

  • 200 g kokt broccoli
  • ½ avokado
  • Saft + skal från ½ citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk havssalt
  • ¼ tsk nymalen peppar
  • ½ dl vatten
  • ¾ dl sojamjölk

Gör så här

  • Lägg russinen i blöt i vatten i minst 30 minuter. Häll sedan bort vattnet. Dra bort skinnet på laxen, strö över vallmofrön, droppa över saft från en lime och krydda med salt och peppar.
  • Baka fisken i ugnen i 175 grader i 10–12 minuter.

  • Lägg alla ingredienser till broccolipeston i en mixer och kör till det blir en fin konsistens, eller använd en stavmixer.

  • Koka pastan i 4 minuter, skär löken fint och stek i stekpanna i 6 minuter.
  • Brysselkål och morötter ångas lätt i 1 minut.

  • Fisk och grönsaker serveras ovanpå pastan.

LÄS OCKSÅ: Gå ner i vikt med squashpasta

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn