Läs också

Lågkaloripizza

Franskbrödspizza med kronärtskockor

Njut pizza med gott samvete.

2 februari 2008 av I FORM

1 person

100 g grovt bröd
2 dl färdig tomatsås
3 kronärtskockor (på burk)
4 skivor italiensk salami
¼ dl svarta oliver
1 handfull basilika
20 g mozzarella (10%)
100 g grönsallad


Tillagning

Skär brödet i skivor och rosta det i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Bred på tomatsåsen och lägg sedan på kronärtskockor i skivor eller klyftor, korv i tunna skivor, oliver och basilikablad. Lägg skivor av färsk mozzarella över och ställ in brödet i ugnen i 210 grader i 10 minuter, tills osten har smält. Servera pizzan varm, eventuellt med en grönsallad till.

  • Du tränar inte alls:

    Om du vill hushålla med kalorierna ska du kanske minska på brödet som bidrar till att göra rätten mycket rik på kolhydrater. Halvera brödmängden, men ät gärna det mesta av fyllningen, så att du blir riktigt mätt.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Rätten har en tillräcklig mängd kolhydrater, även för dig som har tränat hårt. Däremot kan dina muskler behöva lite extra proteiner, så att de kan återhämta sig optimalt. Det löser du med ett par extra skivor salami.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar