Franskbrödspizza med kronärtskockor

20 minuter
555 kcal

Njut pizza med gott samvete.

Franskbrödspizza med kronärtskockor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g grovt bröd
  • 4 dl färdig tomatsås
  • 6 kronärtskockor (på burk)
  • 8 skivor italiensk salami
  • ½ dl svarta oliver
  • 2 handfull basilika
  • 40 g mozzarella (10%)
  • 200 g grönsallad

Tillagning

Skär brödet i skivor och rosta det i ugnen i 200 grader i 5 minuter. Bred på tomatsåsen och lägg sedan på kronärtskockor i skivor eller klyftor, korv i tunna skivor, oliver och basilikablad. Lägg skivor av färsk mozzarella över och ställ in brödet i ugnen i 210 grader i 10 minuter, tills osten har smält. Servera pizzan varm, eventuellt med en grönsallad till.