Saltimbocca med kyckling, bakad potatis och tomater

50 minuter
473 gram

Kyckling på italienskt vis med mozzarella, lufttorkad skinka och salvia. Perfekt för en snabb middag när du ska få gäster.

Kycklingsaltimbocca

Kycklingsaltimbocca

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 kulor mozzarellaost
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 6 salviablad
  • 6 tandpetare i trä
  • 2 msk extra jungfru-olivolja
  • 400 g småpotatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 300 g san marzano-tomater
  • 6 salviablad
  • 1 stjälkar rosmarin

Så gör du

  • Lägg kycklingfiléerna under en bit plast och banka dem platta. Skär en kvarts kula mozzarella i skivor och lägg dem på kycklingen. Lägg en skiva skinka över varje och fäst tre salviablad på varje portion med tandpetarna.
  • Tvätta och torka potatis och skär dem i kvartar och blanda dem – med de skalade och lätt krossade vitlöksklyftorna, sex salviablad och den ena stjälken rosmarin (grovhackad) – i en matsked olivolja, lite salt och peppar.
  • Dela tomaterna på längden. Hacka sex salviablad och bladen från den andra rosmarinstjälken jättefint. Blanda det med en msk olivolja.
  • Lägg potatisarna i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper och ställ dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
  • Ta ut tomaterna 2 minuter innan de är färdiga, droppa på oljan med rosmarin och salvia innan de bakas färdigt.
  • Stek kycklingen på ”undersidan” i 10 minuter. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och låt dem steka färdig i ugnen i 200 grader i 8 minuter.