Kycklingsaltimbocca

Kyckling klädd i italienskt.

20 juli 2016 av I FORM

(4 personer)

4 kycklingbröstfiléer
2 kulor mozzarellaost
4 skivor lufttorkad skinka
12 salviablad
12 tandpetare i trä
4 msk extra jungfru-olivolja
800 g småpotatisar
4 vitlöksklyftor
Havssalt och nymalen svartpeppar
600 g san marzano-tomater
12 salviablad
2 stjälkar rosmarin

  • Lägg kycklingfiléerna under en bit plast och banka dem platta. Skär en kvarts kula mozzarella i skivor och lägg dem på kycklingen. Lägg en skiva skinka över varje och fäst tre salviablad på varje portion med tandpetarna.
  • Tvätta och torka potatis och skär dem i kvartar och blanda dem – med de skalade och lätt krossade vitlöksklyftorna, sex salviablad och den ena stjälken rosmarin (grovhackad) – i en matsked olivolja, lite salt och peppar.
  • Dela tomaterna på längden. Hacka sex salviablad och bladen från den andra rosmarinstjälken jättefint. Blanda det med en msk olivolja.
  • Lägg potatisarna i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper och ställ dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
  • Ta ut tomaterna 2 minuter innan de är färdiga, droppa på oljan med rosmarin och salvia innan de bakas färdigt.
  • Stek kycklingen på ”undersidan” i 10 minuter. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och låt dem steka färdig i ugnen i 200 grader i 8 minuter.



Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar