Kycklingsaltimbocca

50 minuter
473 gram

Kyckling klädd i italienskt.

Kycklingsaltimbocca

Kycklingsaltimbocca

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 kulor mozzarellaost
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 6 salviablad
  • 6 tandpetare i trä
  • 2 msk extra jungfru-olivolja
  • 400 g småpotatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 300 g san marzano-tomater
  • 6 salviablad
  • 1 stjälkar rosmarin

Så gör du

  • Lägg kycklingfiléerna under en bit plast och banka dem platta. Skär en kvarts kula mozzarella i skivor och lägg dem på kycklingen. Lägg en skiva skinka över varje och fäst tre salviablad på varje portion med tandpetarna.
  • Tvätta och torka potatis och skär dem i kvartar och blanda dem – med de skalade och lätt krossade vitlöksklyftorna, sex salviablad och den ena stjälken rosmarin (grovhackad) – i en matsked olivolja, lite salt och peppar.
  • Dela tomaterna på längden. Hacka sex salviablad och bladen från den andra rosmarinstjälken jättefint. Blanda det med en msk olivolja.
  • Lägg potatisarna i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper och ställ dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
  • Ta ut tomaterna 2 minuter innan de är färdiga, droppa på oljan med rosmarin och salvia innan de bakas färdigt.
  • Stek kycklingen på ”undersidan” i 10 minuter. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och låt dem steka färdig i ugnen i 200 grader i 8 minuter.