Kycklingsaltimbocca

Kyckling klädd i italienskt.

Kycklingsaltimbocca

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

4 kycklingbröstfiléer

2 kulor mozzarellaost

4 skiva lufttorkad skinka

12 salviablad

12 tandpetare i trä

4 msk extra jungfru-olivolja

800 g småpotatisar

4 vitlöksklyftor

Havssalt och nymalen svartpeppar

600 g san marzano-tomater

12 salviablad

2 stjälkar rosmarin

Så gör du

  • Lägg kycklingfiléerna under en bit plast och banka dem platta. Skär en kvarts kula mozzarella i skivor och lägg dem på kycklingen. Lägg en skiva skinka över varje och fäst tre salviablad på varje portion med tandpetarna.
  • Tvätta och torka potatis och skär dem i kvartar och blanda dem – med de skalade och lätt krossade vitlöksklyftorna, sex salviablad och den ena stjälken rosmarin (grovhackad) – i en matsked olivolja, lite salt och peppar.
  • Dela tomaterna på längden. Hacka sex salviablad och bladen från den andra rosmarinstjälken jättefint. Blanda det med en msk olivolja.
  • Lägg potatisarna i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper och ställ dem i ugnen i 200 grader i 30 minuter. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och låt dem steka med de sista 10 minuterna.
  • Ta ut tomaterna 2 minuter innan de är färdiga, droppa på oljan med rosmarin och salvia innan de bakas färdigt.
  • Stek kycklingen på ”undersidan” i 10 minuter. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och låt dem steka färdig i ugnen i 200 grader i 8 minuter.

näringsinnehåll per person

Protein: 35,8 g

Fett: 17,6 g

Kolhydrat: 43,9 g

Kostfiber: 5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar