Kyckling brasil med paprika-lime-salsa

30 minuter

Exotisk kycklingrätt med läckra tillbehör.

Kyckling brasil med paprika-lime-salsa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingbröstfiléer (inkl innerfilé) med skinn
  • Havssalt
  • 1 msk extra jungfruolivolja

Salsa

  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ gurka
  • ½ avokado
  • ½ röd chili
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vitvinsvinäger
  • ½ msk ljust råsocker
  • ½ tsk extra jungfruolivolja
  • Nymalen svartpeppar

Tilbehör

  • 100 g Kokt råris eller
  • 2 skiva ljust fullkornsbröd à 60 g

Så gör du

  • Gör salsan först: Skär paprikorna i tärningar. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan och avokadoköttet i bitar. Skär chilin i pyttesmå bitar. Blanda limesaft, vinäger, socker och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg bitarna i marinaden och ställ den kallt.

  • Salta kycklingen och stek den, med skinnsidan ner först, i olivolja. Stek den gyllene på båda sidorna och stek den färdig i cirka 6–7 minuter på båda sidorna på svagare värme.

  • Lägg upp kycklingen med salsan och ris eller bröd.