Kyckling brasil med paprika-lime-salsa

Exotisk kycklingrätt med läckra tillbehör.

Kyckling brasil med paprika-lime-salsa

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

4 kycklingbröstfiléer (inkl innerfilé) med skinn

Havssalt

2 msk extra jungfruolivolja

Salsa

1 röd paprika

1 gul paprika

1 grön paprika

1 gurka

1 avokado

1 röd chili

½ dl limesaft

½ dl vitvinsvinäger

1 msk ljust råsocker

1 tsk extra jungfruolivolja

Nymalen svartpeppar

Tilbehör

200 g Kokt råris eller

4 skiva ljust fullkornsbröd à 60 g

Så gör du

  • Gör salsan först: Skär paprikorna i tärningar. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan och avokadoköttet i bitar. Skär chilin i pyttesmå bitar. Blanda limesaft, vinäger, socker och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg bitarna i marinaden och ställ den kallt.
  • Salta kycklingen och stek den, med skinnsidan ner först, i olivolja. Stek den gyllene på båda sidorna och stek den färdig i cirka 6–7 minuter på båda sidorna på svagare värme.
  • Lägg upp kycklingen med salsan och ris eller bröd.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar