Kyckling brasil med paprika-lime-salsa

Exotisk kycklingrätt med läckra tillbehör.

20 juli 2016 av Anne Larsen

(4 personer) 

4 kycklingbröstfiléer (inkl innerfilé) med skinn
Havssalt
2 msk extra jungfruolivolja

Salsa

1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gurka
1 avokado
1 röd chili
½ dl limesaft
½ dl vitvinsvinäger
1 msk ljust råsocker
1 tsk extra jungfruolivolja
Nymalen svartpeppar

Tilbehör

Kokt råris, 200 g, eller 4 skivor ljust fullkornsbröd à 60 g

Så gör du

  • Gör salsan först: Skär paprikorna i tärningar. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan och avokadoköttet i bitar. Skär chilin i pyttesmå bitar. Blanda limesaft, vinäger, socker och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg bitarna i marinaden och ställ den kallt.
  • Salta kycklingen och stek den, med skinnsidan ner först, i olivolja. Stek den gyllene på båda sidorna och stek den färdig i cirka 6–7 minuter på båda sidorna på svagare värme.
  • Lägg upp kycklingen med salsan och ris eller bröd.

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar