(4 personer)
4 kycklingbröstfiléer (inkl innerfilé) med skinn
Havssalt
2 msk extra jungfruolivolja
Salsa
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gurka
1 avokado
1 röd chili
½ dl limesaft
½ dl vitvinsvinäger
1 msk ljust råsocker
1 tsk extra jungfruolivolja
Nymalen svartpeppar
Tilbehör
Kokt råris, 200 g, eller 4 skivor ljust fullkornsbröd à 60 g
Så gör du
- Gör salsan först: Skär paprikorna i tärningar. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en tesked. Skär gurkan och avokadoköttet i bitar. Skär chilin i pyttesmå bitar. Blanda limesaft, vinäger, socker och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg bitarna i marinaden och ställ den kallt.
- Salta kycklingen och stek den, med skinnsidan ner först, i olivolja. Stek den gyllene på båda sidorna och stek den färdig i cirka 6–7 minuter på båda sidorna på svagare värme.
- Lägg upp kycklingen med salsan och ris eller bröd.
Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten