Sallad med kyckling och äpplen

30 minuter
363 kcal

Lätt och näringsrik sallad med kyckling och äpplen, som är klar på max 30 minuter.

Sallad med kyckling på tallriken

Sallad med kyckling och äpplen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 200 g salladssorter:t ex hjärtsallad, frisé, rucolaoch radicchio
  • 2 jordärtskockor
  • 1 syrligt äpple
  • Citronsaft
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • En näve vattenkrasse
  • 2 msk dijonvinägrett

Så lagar du sallad med kyckling

  • Skär kycklingen i tärningaroch stek dessa i olivolja.

  • Salta lätt under tiden.

  • Gör i ordning salladerna,skölj och slunga dem torra.

  • Skrubba eller skala jordärtskockornaoch skär dem imycket fina skivor på ettmandolinjärn.

  • Lägg jordärtskocksskivorna iiskallt vatten i 5 minuter.

  • Skär äpplet i fina skivor ochpressa citron över.

  • Lägg uppsalladerna med kyckling,jordärtskockor, dressing,äpple och granatäppelkärnor,vattenkrasse ochdijonvinägrett.