Nyttiga recept Middag Sallad med... Sallad med kyckling och äpplen 30 minuter 363 kcal Lätt och näringsrik sallad med kyckling och äpplen, som är klar på max 30 minuter. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 19 april 2016 Sallad med kyckling och äpplen Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer 1 msk extra jungfruolja Havssalt 200 g salladssorter:t ex hjärtsallad, frisé, rucolaoch radicchio 2 jordärtskockor 1 syrligt äpple Citronsaft 2 msk granatäppelkärnor En näve vattenkrasse 2 msk dijonvinägrett Så lagar du sallad med kyckling Skär kycklingen i tärningaroch stek dessa i olivolja. Salta lätt under tiden. Gör i ordning salladerna,skölj och slunga dem torra. Skrubba eller skala jordärtskockornaoch skär dem imycket fina skivor på ettmandolinjärn. Lägg jordärtskocksskivorna iiskallt vatten i 5 minuter. Skär äpplet i fina skivor ochpressa citron över. Lägg uppsalladerna med kyckling,jordärtskockor, dressing,äpple och granatäppelkärnor,vattenkrasse ochdijonvinägrett. SalladKycklingÄpple