Kyckling i kål och curry

35 minuter

En härlig version av kyckling i curry med kokos, finstrimmlad kål och massor av smak.

Kyckling i kål och curry

En spännande rätt som snabbt blir en favorit.

Kyckling i kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • ¼ finhackad vitkål
  • ½ finhackad spetskål
  • 2 stjälkar bredbladig persilja
  • 1 stor el 2 små schalottenlökar
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 msk curry
  • ½ tsk torkade, malda chiliflingor (peperoncino)
  • 1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad och malen
  • Havssalt och nymalen peppar
  • ½ burk/2 dl kokosmjölk
  • 2 dl grönsaks- och/eller kycklingbuljong
  • En liten bunt färsk koriander

Gör så här

  • Skär kycklingen i munsbitar och lägg dem åt sidan.
  • Hacka kålen fint. Ta bort persiljebladen från stjälkarna och låt stjälkarna följa med som smakgivare. Bind eventuellt ihop dem med en bomullstråd.
  • Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i oljan. Krydda med curry, chili och gurkmeja. Rör om noga.
  • Lägg i kål, 1 msk salt och persilje­stjälkar och rör om noga.
  • Häll i kokosmjölk och buljong och koka upp.
  • Lägg i kycklingen och låt allt sjuda i 15 minuter.
  • Ta upp persiljestjälkarna. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka persilja och koriander fint och servera rätten med det gröna på toppen.