Kyckling i kål och curry
En spännande rätt som snabbt blir en favorit.

Kyckling i kål och curry

En härlig version av kyckling i curry med kokos, finstrimmlad kål och massor av smak.

Kyckling i kål

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

2 kycklingfiléer

¼ finhackad vitkål

½ finhackad spetskål

2 stjälkar bredbladig persilja

1 stor el 2 små schalottenlökar

1 msk extra jungfruolja

1 msk curry

½ tsk torkade, malda chiliflingor (peperoncino)

1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad och malen

Havssalt och nymalen peppar

½ burk/2 dl kokosmjölk

2 dl grönsaks- och/eller kycklingbuljong

En liten bunt färsk koriander

Gör så här

  • Skär kycklingen i munsbitar och lägg dem åt sidan.
  • Hacka kålen fint. Ta bort persiljebladen från stjälkarna och låt stjälkarna följa med som smakgivare. Bind eventuellt ihop dem med en bomullstråd.
  • Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i oljan. Krydda med curry, chili och gurkmeja. Rör om noga.
  • Lägg i kål, 1 msk salt och persilje­stjälkar och rör om noga.
  • Häll i kokosmjölk och buljong och koka upp.
  • Lägg i kycklingen och låt allt sjuda i 15 minuter.
  • Ta upp persiljestjälkarna. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka persilja och koriander fint och servera rätten med det gröna på toppen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar