Nyttiga recept Middag Kyckling i... Kyckling i kål och curry 30 minuter 615 kcal En härlig version av kyckling i curry med kokos, finstrimmlad kål och massor av smak. Av Anne Larsen 23 november 2014 KYCKLING I KÅL OCH CURRY – En spännande rätt som snabbt blir en favorit. Kyckling i kål Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer ¼ finhackad vitkål ½ finhackad spetskål 2 stjälkar bredbladig persilja 1 stor el 2 små schalottenlökar 1 msk extra jungfruolja 1 msk curry ½ tsk torkade, malda chiliflingor (peperoncino) 1 tsk finriven färsk gurkmeja eller 1 tsk torkad och malen Havssalt och nymalen peppar ½ burk/2 dl kokosmjölk 2 dl grönsaks- och/eller kycklingbuljong En liten bunt färsk koriander Gör så här Skär kycklingen i munsbitar och lägg dem åt sidan. Hacka kålen fint. Ta bort persiljebladen från stjälkarna och låt stjälkarna följa med som smakgivare. Bind eventuellt ihop dem med en bomullstråd. Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i oljan. Krydda med curry, chili och gurkmeja. Rör om noga. Lägg i kål, 1 msk salt och persiljestjälkar och rör om noga. Häll i kokosmjölk och buljong och koka upp. Lägg i kycklingen och låt allt sjuda i 15 minuter. Ta upp persiljestjälkarna. Smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och koriander fint och servera rätten med det gröna på toppen. Läs också: Kyckling i currysås med grönsaker och ris KålSpetskålKycklingCurry