Kokossoppa med lax och ingefära
En härligt kryddig soppa som ger svett på pannan och värme i kroppen.
En härligt kryddig soppa som ger svett på pannan och värme i kroppen.
Hacka schalottenlök och vitlök i små tärningar. Dela chilin, ta ur kärnorna och tärna chilin fint. Ta bort de yttersta bladen från citrongrässtrået och skär det innandömet i mycket fina skivor.
Fräs löken i olja tills den är blank. Tillsätt chili, citrongräs och gurkmeja. Riv ingefäran fint, lägg i och låt det stå och puttra på låg värme i 1 minut.
Tvätta limefrukterna och riv skalet fint. Pressa ur saften som ska i grytan med fisksås, chilisås och socker.
Tillsätt buljong och kokosmjöl, låt det koka upp och därefter småputtra i 5 minuter. Tillsätt laxen (eller kycklingen) som du har skivat i munsstora bitar. Koka upp och låt soppan puttra i 10 minuter.
Rensa svamp och dela dem i kvartar. Lägg ner dem i soppan så att de blir genomvarma. Låt soppan puttra i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.