Gulaschsoppa

80 minuter
465 kcal

Den här mustiga soppklassikern innehåller vinterns godaste grönsaker.

Gulaschsoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g bacon
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 500 g kalvinnanlår
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 100 g rotselleri
  • 1 bakpotatis
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk koncentrerad tomatpuré
  • 1 knippa timjan som bindes med bomullssnöre

Garnering

  • Bladpersilja
  • Rapsolja

Gör så här

  • Tärna bacon och stek den gyllene tills fettet är borta. Lägg på hushållspapper.

  • Hacka lök och chili (utom kärorna) i tärningar och fräs dem mjuka och blanka i olivolja.

  • Skär kalvköttet i små bitar och lägg i tillsammans med löken. Stek väl och lägg därefter i bacontärningarna.

  • Tärna paprika, morot, selleri och potatis och lägg det i soppan. Tillsätt salt och peppar.

  • Lägg i tomater och tomatpuré och späd med cirka 1,5 liter vatten. Lägg timjanknippet i soppan och låt puttra i 45 minuter. Ta upp knippet, häll i rapsoljan och vispa lätt så att potatisarna delar sig lite. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera i varma soppskålar garnerat med persilja och ett par droppar rapsolja.