50 g bacon
1 gul lök
1 röd chili
2 tsk extra virgin olivolja
500 g kalvinnanlår
1 röd paprika
1 stor morot
100 g rotselleri
1 bakpotatis
1 msk rosépeppar
1 msk kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen peppar
1 burkar krossade tomater
1 msk koncentrerad tomatpuré
1 knippe timjan som bindes med bomullssnöre
Garnering
Bladpersilja
Rapsolja
Gör så här
- Tärna bacon och stek den gyllene tills fettet är borta. Lägg på hushållspapper.
- Hacka lök och chili (utom kärorna) i tärningar och fräs dem mjuka och blanka i olivolja.
- Skär kalvköttet i små bitar och lägg i tillsammans med löken. Stek väl och lägg därefter i bacontärningarna.
- Tärna paprika, morot, selleri och potatis och lägg det i soppan. Tillsätt salt och peppar.
- Lägg i tomater och tomatpuré och späd med cirka 1,5 liter vatten. Lägg timjanknippet i soppan och låt puttra i 45 minuter. Ta upp knippet, häll i rapsoljan och vispa lätt så att potatisarna delar sig lite. Smaka av med salt och peppar.
- Servera i varma soppskålar garnerat med persilja och ett par droppar rapsolja.