Gulaschsoppa

80 minuter
465 kcal

Den här mustiga soppklassikern innehåller vinterns godaste grönsaker.

Gulaschsoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 50 g bacon
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 500 g kalvinnanlår
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 100 g rotselleri
  • 1 bakpotatis
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk koncentrerad tomatpuré
  • 1 knippa timjan som bindes med bomullssnöre

Garnering

  • Bladpersilja
  • Rapsolja

Gör så här

  • Tärna bacon och stek den gyllene tills fettet är borta. Lägg på hushållspapper.

  • Hacka lök och chili (utom kärorna) i tärningar och fräs dem mjuka och blanka i olivolja.

  • Skär kalvköttet i små bitar och lägg i tillsammans med löken. Stek väl och lägg därefter i bacontärningarna.

  • Tärna paprika, morot, selleri och potatis och lägg det i soppan. Tillsätt salt och peppar.

  • Lägg i tomater och tomatpuré och späd med cirka 1,5 liter vatten. Lägg timjanknippet i soppan och låt puttra i 45 minuter. Ta upp knippet, häll i rapsoljan och vispa lätt så att potatisarna delar sig lite. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera i varma soppskålar garnerat med persilja och ett par droppar rapsolja.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background