Gulaschsoppa
Den här mustiga soppklassikern innehåller vinterns godaste grönsaker.
Den här mustiga soppklassikern innehåller vinterns godaste grönsaker.
Tärna bacon och stek den gyllene tills fettet är borta. Lägg på hushållspapper.
Hacka lök och chili (utom kärorna) i tärningar och fräs dem mjuka och blanka i olivolja.
Skär kalvköttet i små bitar och lägg i tillsammans med löken. Stek väl och lägg därefter i bacontärningarna.
Tärna paprika, morot, selleri och potatis och lägg det i soppan. Tillsätt salt och peppar.
Lägg i tomater och tomatpuré och späd med cirka 1,5 liter vatten. Lägg timjanknippet i soppan och låt puttra i 45 minuter. Ta upp knippet, häll i rapsoljan och vispa lätt så att potatisarna delar sig lite. Smaka av med salt och peppar.
Servera i varma soppskålar garnerat med persilja och ett par droppar rapsolja.