Pumpalasagne med ricotta och spenat

60 minuter
437 kcal

Smakerna av pumpa, spenat och ricotta kompletterar varandra i denna nytolkning av en gammal italiensk klassiker. Buon appetito!

Pumpalasagne med ricotta och spenat

PUMPALASAGNE – Gör en ordentlig portion när du ändå är igång, och frys ner till hektiska dagar.

© wichmann+bendtsen

Pumpalasagne med ricotta och spenat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • 100 g färska lasagneplattor

Köttlager:

  • ½ liten gul lök
  • ¾ fett vitlöksklyftor
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 125 g mager nötfärs
  • 75 g spenat

Pumpalager:

  • 2½ dl pumpapuré, se recept nedanför
  • ¼ tsk stött muskotnöt
  • ½ liten näve salvia

Ostlager:

  • 125 g ricottaost
  • ½ ägg

Pumpapuré – 1 Liter

  • ½ hokkaidopumpa eller butternut

Så här gör du pumpalasagne med ricotta och spenat

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Börja med köttlagret. Hacka lök och vitlök fint. Stek i olja ett par minuter. Tillsätt nötfärs och bryn på hög värme. Tillsätt spenat och ge det en minut till.
  • Rör ihop alla ingredienser till pumpalagret. Rör ihop ricotta och ägg i en annan skål.
  • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg först ett lager kött, sedan ett lager lasagneplattor följt av ett lager pumpa och till slut ett lager ost. Repetera.
  • Baka lasagnen i 30 min.

Så här gör du pumpapurén

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Dela pumpan i två och skrapa ur kärnorna.
  • Placera de två halvorna pumpa i en ugnsfast form med skalet uppåt och baka i cirka 45 min, tills de är helt möra.
  • Kyl ner, ta bort skalet och mixa köttet tills du har en jämn puré.
  • Häll i en lufttät behållare och förvara i kylen tills den ska användas. Den kan hålla sig i kylen 3 dagar, men kan också frysas ner.

TIPS Välj gärna en liten pumpa. Där är smaken mer komprimerad och mindre vattnig.