Låter det konstigt? Inte alls! Testa 4 läckra pizzarecept.

Blomkålspizza med stekt svamp

Den här goda blomkålspizzan med stekt scamp, parmesanost och persilja kan du ta en extra bit av utan att oroa dig.

4 maj 2015 av Thomas Steinmann

Blomkålspizza med svamp

6 stycken pizzor

Pizzadeg
400 g blomkål (1 litet huvud) (eller t ex vitkål eller broccoli)
2–3 ägg
15 g havssalt

Fyllning
200 g svamp (t ex kantareller och trattkantareller)
50 g parmesanost (eller annan hårdost)
100 g blomkål
1 näve bladpersilja
Lite jungfruolja

Gör så här

  • Dela blomkålen i grova bitar och lägg i en matberedare/mixer tillsammans med salt. Mixa tills konsistensen är som couscous.
  • Lägg i ett ägg i taget. Massan som blir fördelas i form av 6 små runda pizzabottnar på cirka 20 cm i diameter på 2 stycken bakplåtspapper.
  • Grädda bottnarna direkt i en förvärmd ugn i 20 minuter på 200 grader.
  • Rensa svamparna med en borste och värm en stekpanna.
  • Häll i lite olja i pannan och stek svampen gyllene i den varma pannan.
  • Lägg därefter svampen i en sil eller på hushållspapper. Krydda och smaka av med salt och peppar.
  • Grovhacka persiljan, gör flagor av parmesanosten med en potatisskalare och skär blomkålen i fina skivor med en vass kniv, eller riv den grovt.
  • När bottnarna är färdiggräddade och fyllningen är klar, garnerar du pizzorna.
  • Lägg på svampen och strö över parmesan, blomkål och persilja. Ringla en tesked olja över varje pizza.
  • Servera direkt!

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar