Låter det konstigt? Inte alls! Testa 4 läckra pizzarecept.

Blomkålspizza med stekt svamp

Den här goda blomkålspizzan med stekt scamp, parmesanost och persilja kan du ta en extra bit av utan att oroa dig.

4 maj 2015 av Thomas Steinmann

Blomkålspizza med svamp

6 stycken pizzor

Pizzadeg
400 g blomkål (1 litet huvud) (eller t ex vitkål eller broccoli)
2–3 ägg
15 g havssalt

Fyllning
200 g svamp (t ex kantareller och trattkantareller)
50 g parmesanost (eller annan hårdost)
100 g blomkål
1 näve bladpersilja
Lite jungfruolja

Gör så här

  • Dela blomkålen i grova bitar och lägg i en matberedare/mixer tillsammans med salt. Mixa tills konsistensen är som couscous.
  • Lägg i ett ägg i taget. Massan som blir fördelas i form av 6 små runda pizzabottnar på cirka 20 cm i diameter på 2 stycken bakplåtspapper.
  • Grädda bottnarna direkt i en förvärmd ugn i 20 minuter på 200 grader.
  • Rensa svamparna med en borste och värm en stekpanna.
  • Häll i lite olja i pannan och stek svampen gyllene i den varma pannan.
  • Lägg därefter svampen i en sil eller på hushållspapper. Krydda och smaka av med salt och peppar.
  • Grovhacka persiljan, gör flagor av parmesanosten med en potatisskalare och skär blomkålen i fina skivor med en vass kniv, eller riv den grovt.
  • När bottnarna är färdiggräddade och fyllningen är klar, garnerar du pizzorna.
  • Lägg på svampen och strö över parmesan, blomkål och persilja. Ringla en tesked olja över varje pizza.
  • Servera direkt!

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar