Låter det konstigt? Inte alls! Testa 4 läckra pizzarecept.

Blomkålspizza med stekt svamp

Den här goda blomkålspizzan med stekt scamp, parmesanost och persilja kan du ta en extra bit av utan att oroa dig.

4 maj 2015 av Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Blomkålspizza med svamp

6 stycken pizzor

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

Pizzadeg

400 g blomkål (1 litet huvud) (eller t ex vitkål eller broccoli)

2-3 ägg

15 g havssalt

Fyllning

200 g svamp (t ex kantareller och trattkantareller)

50 g parmesanost (eller annan hårdost)

100 g blomkål

1 näve bladpersilja

Lite jungfruolja

Gör så här

  • Dela blomkålen i grova bitar och lägg i en matberedare/mixer tillsammans med salt. Mixa tills konsistensen är som couscous.

  • Lägg i ett ägg i taget. Massan som blir fördelas i form av 6 små runda pizzabottnar på cirka 20 cm i diameter på 2 stycken bakplåtspapper.
  • Grädda bottnarna direkt i en förvärmd ugn i 20 minuter på 200 grader.
  • Rensa svamparna med en borste och värm en stekpanna.
  • Häll i lite olja i pannan och stek svampen gyllene i den varma pannan.
  • Lägg därefter svampen i en sil eller på hushållspapper. Krydda och smaka av med salt och peppar.
  • Grovhacka persiljan, gör flagor av parmesanosten med en potatisskalare och skär blomkålen i fina skivor med en vass kniv, eller riv den grovt.
  • När bottnarna är färdiggräddade och fyllningen är klar, garnerar du pizzorna.
  • Lägg på svampen och strö över parmesan, blomkål och persilja. Ringla en tesked olja över varje pizza.
  • Servera direkt!

näringsinnehåll per person

Energi: 142 kcal

Protein: 8,4 g

Fett: 10 g

Kolhydrat: 7 g

Kostfiber: 3,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar