Nyttiga recept Middag Blomkålspi... Blomkålspizza med parmaskinka 50 minuter Tomatsåsen är oftast det enda man kan kalla sunt på en pizza. Men genom att göra en botten på blomkål kan förbättra sundhetsfaktorn avsevärt. Av I FORM-redaktionen 26 juni 2016 Genom att byta ut den supersyndiga degen mot blomkål kan du njuta av pizza med gott samvete. Blomkålspizza med parmaskinka Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 125 g blomkål ½ dl ljummet vatten ¼ Paket jäst ⅓ tsk salt 1½ små ägg/2 stora 1 dl fullkornsvetemjöl Tomatpuré Vitlök Färsk oregano för garnering Parmaskinka utan fettkant Kronärtskockshjärtan Lite riven ost Ev färsk ananas Gör så här Kör blomkålen jämnt finfördelad i din hushållsassistent. Rör ut jästen i vattnet, knäck sedan i äggen och vispa samman lätt. Rör ner blomkål och salt i blandningen och tillsätt sedan mjölet Degen ska gå att breda ut på en bakplåt (enklast på bakplåtspapper), så den får inte vara för tjock. Grädda blomkålspizza bottnen i 15 minuter. Bred på tomatpuré, blandad med vitlök och oregano. Lägg därefter på parmaskinka, kronärtskockshjärtan och färsk ananas och strö över lite ost. Grädda pizzan i 10 minuter i 200 graders värme. Garnera med lite färska oreganokvistar innan servering.