Genom att byta ut den supersyndiga degen mot blomkål kan du njuta av pizza med gott samvete.

Blomkålspizza med parmaskinka

Tomatsåsen är oftast det enda man kan kalla sunt på en pizza. Men genom att göra en botten på blomkål kan förbättra sundhetsfaktorn avsevärt.

27 juni 2016 av I FORM-redaktionen

Blomkålspizza med parmaskinka

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 25 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

250 g blomkål

1¼ dl ljummet vatten

½ paket jäst

2/3 tsk salt

3 små ägg/2 stora

2—3 dl fullkornsvetemjöl

Tomatpuré

Vitlök

Färsk oregano för garnering

Parmaskinka utan fettkant

Kronärtskockshjärtan

Lite riven ost

Ev färsk ananas

Gör så här

  • Kör blomkålen jämnt finfördelad i din hushållsassistent.
  • Rör ut jästen i vattnet, knäck sedan i äggen och vispa samman lätt. Rör ner blomkål och salt i blandningen och tillsätt sedan mjölet
  • Degen ska gå att breda ut på en bakplåt (enklast på bakplåtspapper), så den får inte vara för tjock.
  • Grädda bottnen i 15 minuter.
  • Bred på tomatpuré, blandad med vitlök och oregano.
  • Lägg därefter på parmaskinka, kronärtskockshjärtan och färsk ananas och strö över lite ost.
  • Grädda pizzan i 10 minuter i 200 graders värme. Garnera med lite färska oreganokvistar innan servering.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar