Blomkålspizza med parmaskinka

50 minuter

Tomatsåsen är oftast det enda man kan kalla sunt på en pizza. Men genom att göra en botten på blomkål kan förbättra sundhetsfaktorn avsevärt.

Genom att byta ut den supersyndiga degen mot blomkål kan du njuta av pizza med gott samvete.

Blomkålspizza med parmaskinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 125 g blomkål
  • ½ dl ljummet vatten
  • ¼ Paket jäst
  • ⅓ tsk salt
  • små ägg/2 stora
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • Tomatpuré
  • Vitlök
  • Färsk oregano för garnering
  • Parmaskinka utan fettkant
  • Kronärtskockshjärtan
  • Lite riven ost
  • Ev färsk ananas

Gör så här

  • Kör blomkålen jämnt finfördelad i din hushållsassistent.
  • Rör ut jästen i vattnet, knäck sedan i äggen och vispa samman lätt. Rör ner blomkål och salt i blandningen och tillsätt sedan mjölet
  • Degen ska gå att breda ut på en bakplåt (enklast på bakplåtspapper), så den får inte vara för tjock.
  • Bred på tomatpuré, blandad med vitlök och oregano.
  • Lägg därefter på parmaskinka, kronärtskockshjärtan och färsk ananas och strö över lite ost.
  • Grädda pizzan i 10 minuter i 200 graders värme. Garnera med lite färska oreganokvistar innan servering.