Morot- och fiskbullar i spenatwraps

65 minuter
524 kcal

Bara åsynen av denna vackra vardagsrätt får munnen att vattnas. Lax, torsk och morot i en vacker kombination!

Grön spenatwrap med fiskbullar av torsk och lax samt granatäppelkärnor på toppen.

MOROT- OCH FISKBULLAR – ät lite av varje färg på regnbågen varje dag och du är väl täckt av nyttiga ämnen.

© wichmann+bendtsen

Morot- och fiskbullar i spenatwraps

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 morötter
  • ½ gul lök
  • 125 g torskfilé
  • 125 g lax, utan skinn
  • ½ liten knippe dill
  • ½ ägg
  • 2 msk mjöl
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ krm muskotnöt

Spenatwraps (4 st):

  • 37 g spenat
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl fullkornsdinkelmjöl
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk spiskummin
  • ½ liten näve bredbladig persilja
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ msk olivolja till stekning

Fyllning:

  • ¼ granatäpple
  • 2 msk chilimajonäs
  • 75 g salladmix med kål och morot
  • ½ liten näve färska örter, t ex basilika

Så här gör du:

  • Finhacka morötter och lök i en matberedare. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till bullarna och mixa kort tills det blir en färs.
  • Låt färsen vila i 30 min i kylskåpet. Förvärm ugnen till 200 grader varmluft.
  • Forma 16 små köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 20 min – vänd dem efter 10 min.
  • Mixa alla ingredienser till spenatwrapsen till en slät pannkakssmet. Låt smeten vila i 10 minuter och stek sedan 4 stora pannkakor i lite olivolja på medelvärme.
  • Servera de varma wrapsen med morot- och fiskbullar, sallad, chilimajonäs, granatäppelkärnor och färska örter.

TIPS

  • Dessa fiskbullar passar utmärkt som pålägg eller i pitabröd när de har svalnat.
  • Du kan också tillsätta lite fetaost i fiskbullarna. Det förtar absolut inte smaken.