Matmuffins med tortilla och tacofyllning

35 minuter
256 kcal

Portionsanrättade godsaker till middag. Ja tack! Testa det här receptet på mexikanska matmuffins.

matmuffins med tacofyllning

MATMUFFINS – Mmm....mums!

© wichmann+bendtsen

Matmuffins med tortilla och tacofyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • ¼ gul lök
  • ¼ paprika
  • ¼ squash
  • 111 g nötfärs, max 7 %
  • ¾ msk tacokrydda
  • ¼ burk krossade tomater
  • 2 små fullkornstortillabröd
  • 11 g riven cheddarost

Topping

  • ¼ dl creme fraiche, 13 %
  • ¼ näve färsk koriander

Gör så här

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Hacka lök, paprika och squash fint. Stek i en kastrull tills grönsakerna är mjuka.
  • Tillsätt köttet och stek tills det är brynt.
  • Tillsätt tacokrydda och stek ett par min. Tillsätt de krossade tomaterna. Låt rätten sjuda tills vätskan kokat in.
  • Fördela köttblandningen i 9 små tortillabröd som du placerat i muffinformar. Toppa med ost och baka cirka 10 min tills osten är smält, och tortillabrödet stelnat lite.
  • Servera matmuffins med creme fraiche och finhackad koriander på toppen.

TIPS Matmuffins kan förvaras i kylskåp ett par dagar.

TIPS Om du inte hittar små tortillabröd, så köp stora och skär till dem. Du kan göra tortillachips av resterna genom att skära dem i passande bitar, pensla med olja, strö över kryddor och baka i cirka 10 min tills de är spröda.