Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill

15 minuter
324 kcal

Det färska blomkålshuvudet serveras här med räkor och majonäsdressing. Testa det här receptet när du vill ha en god middag på bara 15 minuter.

Blomkål med räkor

Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 blomkål
  • Havssalt
  • 1 citron
  • 2 dl skyr
  • 2 msk majonnäs
  • Svartpeppar, nymalen
  • Dill
  • 300 g räkor

Gör så här

  • Koka de två blomkålshuvudena upp och ner i lättsaltat vatten i 4 min. Låt dem rinna av och svalna lite.

  • Skär två citronklyftor av den ena citronhalvan, och pressa den andra.

  • Rör ihop en dressing av skyr och majonnäs. Smaksätt med salt, peppar, citronsaft och mycket dill. Spara lite dill till serveringen.

  • Häll dressingen över de två blomkålshuvuden, och lägg upp med räkor, dill och nymalen peppar. Servera citronklyftor och rostat rågbröd.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept