Blomkål med räkor
Blomkål är både gott och rikt på vitaminer. © wichmann+bendtsen

Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill

Det färska blomkålshuvudet serveras här med räkor och majonäsdressing. Testa det här receptet när du vill ha en god middag på bara 15 minuter.

26 september 2019 av Anne Larsen

Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill

2 personer

2 blomkål
Havssalt
1 citron
2 dl skyr
2 msk majonnäs
Svartpeppar, nymalen
Dill
300 g räkor

Ev tillbehör:
2 skivor fullkornsrågbröd

Gör så här

  • Koka de två blomkålshuvudena upp och ner i lättsaltat vatten i 4 min. Låt dem rinna av och svalna lite.
  • Skär två citronklyftor av den ena citronhalvan, och pressa den andra.
  • Rör ihop en dressing av skyr och majonnäs. Smaksätt med salt, peppar, citronsaft och mycket dill. Spara lite dill till serveringen.
  • Häll dressingen över de två blomkålshuvuden, och lägg upp med räkor, dill och nymalen peppar. Servera citronklyftor och rostat rågbröd.

Näringsinnehåll per person (utan rågbröd):

Energi: 324 kcal 
Protein: 43 g 
Fett: 11 g
Kolhydrater: 16 g 
Kostfibrer: 6 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar