Nyttiga recept Middag Maskerad b... Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill 15 minuter 324 kcal Det färska blomkålshuvudet serveras här med räkor och majonäsdressing. Testa det här receptet när du vill ha en god middag på bara 15 minuter. Av Anne Larsen 26 september 2019 Maskerad blomkål med räkor, majonnäsdressing och dill Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 blomkål Havssalt 1 citron 2 dl skyr 2 msk majonnäs Svartpeppar, nymalen Dill 300 g räkor Gör så här Koka de två blomkålshuvudena upp och ner i lättsaltat vatten i 4 min. Låt dem rinna av och svalna lite. Skär två citronklyftor av den ena citronhalvan, och pressa den andra. Rör ihop en dressing av skyr och majonnäs. Smaksätt med salt, peppar, citronsaft och mycket dill. Spara lite dill till serveringen. Häll dressingen över de två blomkålshuvuden, och lägg upp med räkor, dill och nymalen peppar. Servera citronklyftor och rostat rågbröd. LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept BlomkålRäkorKvarg och skyr