Löksoppa med ostbröd

30 minuter
434 kcal

30 minuter. Mer behöver du inte för att laga och servera denna läckra löksoppa. Smaklig måltid!

Skål med löksoppa

Löksoppa med ostbröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g lök, gul och röd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 1 bukett timjan, bunden
  • 1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 2 tsk balsamico
  • 2 skiva fullkornsbröd, ca 70 g per skiva
  • 100 g ost, t ex gruyère
  • Lite bredbladig persilja

Så lagar du löksoppa med ostbröd

  • Skär löken i skivor och tärna vitlöken och stek dem i olja. Rör konstant i 15 min tills lökbitarna är bruna och karamelliserade.

  • Lägg i timjan, buljong och lagerblad och låt soppan sjuda i 10 min. Smaksätt med salt, peppar och balsamico.

  • Rosta brödskivorna, toppa med riven ost och ställ in dem i ugnen tills osten har smält och de är gyllene.

  • Ta upp timjanbuketten och häll soppan i två skålar. Lägg brödet i soppan eller servera det vid sidan av. Toppa med hackad persilja.

TIPS!

Soppan kan göras utan bröd och med osten i soppan. Du kan också äta rostat rågbröd till om du känner för det.