Nyttiga recept Middag Löksoppa m... Löksoppa med ostbröd 30 minuter 434 kcal 30 minuter. Mer behöver du inte för att laga och servera denna läckra löksoppa. Smaklig måltid! Av Anne Larsen 17 januari 2019 Löksoppa med ostbröd Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 400 g lök, gul och röd 2 vitlöksklyftor 2 tsk extra jungfruolja 1 bukett timjan, bunden 1 l kyckling- eller grönsaksbuljong 2 lagerblad Havssalt Svartpeppar, färskmalen 2 tsk balsamico 2 skiva fullkornsbröd, ca 70 g per skiva 100 g ost, t ex gruyère Lite bredbladig persilja Så lagar du löksoppa med ostbröd Skär löken i skivor och tärna vitlöken och stek dem i olja. Rör konstant i 15 min tills lökbitarna är bruna och karamelliserade. Lägg i timjan, buljong och lagerblad och låt soppan sjuda i 10 min. Smaksätt med salt, peppar och balsamico. Rosta brödskivorna, toppa med riven ost och ställ in dem i ugnen tills osten har smält och de är gyllene. Ta upp timjanbuketten och häll soppan i två skålar. Lägg brödet i soppan eller servera det vid sidan av. Toppa med hackad persilja. TIPS!Soppan kan göras utan bröd och med osten i soppan. Du kan också äta rostat rågbröd till om du känner för det. SoppaLök