Lax och grönt på plåt

30 minuter
550 kcal

Ibland vill man bara att middagen ska gå snabbt och enkelt! Här får du receptet på ugnsbakad lax i sällskap med spetskål och purjolök. Allt på samma plåt! Smaklig måltid!

TIPS!

TIPS! Du kan använda vit fisk som t ex torsk eller sej istället för lax. Spetskål kan ersättas av spenat eller grönkål.

© wichmann+bendtsen

Lax och grönt på plåt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 75 g mascarpone
  • 1 dl lättmjölk
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 300 g lax med skinn
  • ½ liten spetskål
  • 1 purjolökar
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ citron, ekologisk

Så här lagar du lax med grönsaker på plåt

  • Värm ugnen till 200 g.
  • Vispa ihop mascarpone, mjölk, salt och peppar och häll det i en ugnsfast form.
  • Skär laxen i 4 bitar, skär purjolöken i skivor, ta bort stjälken från spetskålen och skär den i fyra klyftor. Fördela purjolök, spetskål och lax på plåten.
  • Pensla spetskålen med olja. Pressa citronsaft från en halv citron över laxen. Skär den andra halvan i skivor och lägg på plåten.
  • Ugnsbaka allt i ca 25 min.

TIPS! Du kan lätt piffa upp rätten med ett knippe färska örter.