Lax och grönt på plåt
4 personer
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 35 minuter
150 g mascarpone
2 dl lättmjölk
1/2 tsk havssalt
Svartpeppar, nymalen
600 g lax med skinn
1 liten spetskål
2 purjolökar
1⁄2 msk extra virgin olivolja
1 citron, ekologisk
Så här lagar du lax med grönsaker på plåt
Värm ugnen till 200 g.
Vispa ihop mascarpone, mjölk, salt och peppar och häll det i en ugnsfast form.
Skär laxen i 4 bitar, skär purjolöken i skivor, ta bort stjälken från spetskålen och skär den i fyra klyftor. Fördela purjolök, spetskål och lax på plåten.
Pensla spetskålen med olja. Pressa citronsaft från en halv citron över laxen. Skär den andra halvan i skivor och lägg på plåten.
Ugnsbaka allt i ca 25 min.
TIPS! Du kan lätt piffa upp rätten med ett knippe färska örter.
Näringsinnehåll per person för lax med grönsaker på plåt
Energi: 550 kcal
Protein: 37 g
Fett: 37 g
Kolhydrat: 21 g
Kostfiber: 5 g