TIPS!
TIPS!

Du kan använda vit fisk som t ex torsk eller sej istället för lax. Spetskål kan ersättas av spenat eller grönkål.

© wichmann+bendtsen

Lax och grönt på plåt

Ibland vill man bara att middagen ska gå snabbt och enkelt! Här får du receptet på ugnsbakad lax i sällskap med spetskål och purjolök. Allt på samma plåt! Smaklig måltid!

25 januari 2021 av Signe Moesby Leth

Lax och grönt på plåt

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

150 g mascarpone

2 dl lättmjölk

1/2 tsk havssalt

Svartpeppar, nymalen

600 g lax med skinn

1 liten spetskål

2 purjolökar

1⁄2 msk extra virgin olivolja

1 citron, ekologisk

Så här lagar du lax med grönsaker på plåt

  • Värm ugnen till 200 g. 

  • Vispa ihop mascarpone, mjölk, salt och peppar och häll det i en ugnsfast form. 

  • Skär laxen i 4 bitar, skär purjolöken i skivor, ta bort stjälken från spetskålen och skär den i fyra klyftor. Fördela purjolök, spetskål och lax på plåten. 

  • Pensla spetskålen med olja. Pressa citronsaft från en halv citron över laxen. Skär den andra halvan i skivor och lägg på plåten. 

  • Ugnsbaka allt i ca 25 min.

TIPS! Du kan lätt piffa upp rätten med ett knippe färska örter.

Näringsinnehåll per person för lax med grönsaker på plåt

Energi: 550 kcal

Protein: 37 g

Fett: 37 g

Kolhydrat: 21 g

Kostfiber: 5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar