Kycklinglår med quinoa-tabbouleh

30 minuter
521 kcal

Kyckling och tabbouleh är ett nyttigt och enkelt val till middagen. Ofta används bulgur eller couscous till tabbouleh, men i det här receptet använder vi quinoa, som har mer protein och därför mättar bättre. Smaklig måltid!

Hälsotallrik med kycklinglår och quinoa

Kycklinglår med quinoa-tabbouleh

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g quinoa, ljus
  • 4 kycklinglår
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 250 g små tomater, gärna i olika färger
  • En liten näve mynta
  • En liten näve koriander
  • En liten näve basilika

Vinägrett:

  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 dl extra jungfruolja
  • En nypa havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Koka quinoa och låt den sedan svalna i en sil.

  • Gnid kycklinglåren med olja. Strö salt över och stek dem i 25 min i ugnen.

  • Skär tomater i halvor och hacka örtkryddorna grovt. Vispa ihop vinägretten och smaksätt.

  • Blanda quinoa med tomater, örtkryddor och 2 msk vinägrett. Servera med ljumna kycklinglår.