Kycklingsallad med quinoa, broccoli och grön pesto

30 minuter
515 kcal

En fräsch sallad som är perfekt både till lunch och middag.

Tallrik med kycklingsallad.

Kycklingsallad med quinoa, broccoli, ärter och grön pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl quinoa
  • ¼ broccoli, 100 g, i små buketter
  • ½ avokado, i fina skivor
  • 1 dl ärter
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl rödkål, finskuren
  • 1 näve färsk basilika
  • 8 gröna oliver

Grön pesto

  • 40 g pinjekärnor
  • 3 näve färsk basilika
  • ½ dl olivolja
  • Saft från ¼ citron
  • 40 g parmesanost, finriven
  • fett vitlök, anpassa mängden efter smak
  • 1 tsk vetegräspulver alt spirulina eller matcha. Kan uteslutas
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Så lagar du kycklingsallad med grön pesto

  • Stek kycklingfiléerna och koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
  • Gör peston under tiden. Lägg alla ingredienserna, förutom vitlöken, i en matberedare eller använd en stavmixer.
  • Mixa tills du har en läcker och krämig pesto.
  • Smaka av med pressad vitlök och eventuellt extra salt, peppar och örtkryddor.
  • Gör klart salladen genom att blanda alla ingredienser.
  • Tillsätt 2 msk pesto och blanda allt väl.
  • Servera salladen i två skålar med extra pesto vid sidan av.