Nyttiga recept Middag Kycklingsa... Kycklingsallad med quinoa, broccoli och grön pesto 30 minuter 515 kcal En fräsch sallad som är perfekt både till lunch och middag. Av Martin Kreutzer och Signe Moesby Leth 24 mars 2017 Kycklingsallad med quinoa, broccoli, ärter och grön pesto Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 kycklingfiléer 1 dl quinoa ¼ broccoli, 100 g, i små buketter ½ avokado, i fina skivor 1 dl ärter 1 dl blåbär 1 dl rödkål, finskuren 1 näve färsk basilika 8 gröna oliver Grön pesto 40 g pinjekärnor 3 näve färsk basilika ½ dl olivolja Saft från ¼ citron 40 g parmesanost, finriven fett vitlök, anpassa mängden efter smak 1 tsk vetegräspulver alt spirulina eller matcha. Kan uteslutas Havssalt Svartpeppar Så lagar du kycklingsallad med grön pesto Stek kycklingfiléerna och koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Gör peston under tiden. Lägg alla ingredienserna, förutom vitlöken, i en mixer, matberedare eller använd en stavmixer. Mixa tills du har en läcker och krämig pesto. Smaka av med pressad vitlök och eventuellt extra salt, peppar och örtkryddor. Gör klart salladen genom att blanda alla ingredienser. Tillsätt 2 msk pesto och blanda allt väl. Servera salladen i två skålar med extra pesto vid sidan av. BroccoliQuinoaKyckling