Quinoa-tabbouleh med gurka och pumpakärnor

20 minuter
577 kcal

Quinoa är en proteinrik superfood. De små fröna är fyllda med nyttigheter, och här bjuder vi på ett recept på quinoa-tabbouleh, som bara tar 20 minuter att laga. Smaklig måltid!

Tabbouleh med quinoa

Kan du inte heller få nog av supernyttig quinoa? Här är ännu ett recept att prova.

© wichmann+bendtsen

Quinoa-tabbouleh med gurka och pumpakärnor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g quinoa
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 2 msk pumpakärnor
  • 4 salladslökar
  • ½ gurka
  • 1 näve bredbladig persilja
  • 1 näve mynta
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 lime, saften

Så gör du

  • Skölj och koka quinoan efter förpackningens anvisningar. Låt quinoan svalna och blanda den med olivolja.

  • Rosta pumpakärnor och skär salladslöken fint.

  • Skala gurkan, kärna ur den och skär resten i tärningar.

  • Hacka persilja och mynta fint.

  • Blanda allt i en stor skål och pressa limesaft över. Krydda med salt och peppar.

Näringsinnehåll per person: