Soppa med musslor
Allt gott från havet

Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Kall kokossoppa med kam­musslor, melon & mynta

Kammusslor är ett magert skaldjur, som innehåller massor av protein och mycket lite fett. Njut därför extra mycket av denna välsmakande soppa med kammusslor.

1 augusti 2018 av Augusta Sørensen

Kall kokossoppa med kammusslor 

2 personer

4 färska kammusslor
1 tsk salt
1 tsk socker
½ citron, saften
1 burk kokosmjölk, light
½ grön chili
1 dl dill
1 dl mynta
1 gurka
1 liten honungsmelon
1 avokado
4 istärningar
2 skivor rågbröd, ca 70 g

Så lagar du soppa med kammusslor

  • Skär varje kammussla i tre skivor och lägg dem i lager på ett fat. Strö salt och socker över, samt pressa över citron. Låt dra i kylskåpet i 2–3 timmar.
  • Värm kokosmjölk med hackad chili i en gryta, salta lätt och ställ åt sidan.
  • Skölj dill och mynta, skala gurkan och skär den i skivor. Ta bort skalet från melonen och skär köttet i tärningar. Spara lite av det gröna till topping och lägg resten i en mixer ihop med avokadon utan kärna och skal.
  • Tillsätt kokosmjölken – sila bort chilin om det blir för starkt för dina smaklökar. Mixa till en krämig soppa och smaka av med salt. Tillsätt istärningar innan servering.
  • Lägg upp soppan med kammusslor, melon, gurka och örtkryddor. Servera rostade rågbrödstavar till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 616 kcal
Protein: 28 g
Fett: 34,7 g
Kolhydrater: 53,9 g
Kostfibrer: 9,5 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar