Kalvpaté med varm rödkål

Paté och rödkål hör också hemma på julbordet och den här hemmalagade versionen är både sund och har massor av smak.

18 november 2014 av I FORM

Kalvepaté

12 personer

1 kg hackat kalvkött med låg fetthalt
En näve färsk oregano (eller 2 tsk torkad)
3 ägg
200 g bruna champinjoner
2 schalottenlökar
100 g bacon i små tärningar
1 msk finriven ingefära
1 msk konjak
50 g valnötter
Havssalt och svartpeppar

Tillbehör

Cornichoner.

Så gör du

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Mixa kött, oregano, ägg, finhackade champinjoner, bacon, ingefära, konjak, valnötter, 1 msk salt och peppar (20 varv med kvarnen).
  • Lägg färsen i en form och baka i en timme.


Rödkål

6 personer

1 rödlök
1 msk extra jungfruolja
½ rödkål
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 vaniljstång
1 dl apelsinjuice
1 Elstaräpple eller liknande syrligt och krispigt äpple
4 msk agavesirap (eller akaciahonung)
100 g tranbär
100 g röd basilika

Så gör du

  • Skär rödlöken i fina tärningar.
  • Hetta upp oljan och stek löktärningarna mjuka och glänsande.
  • Snitta rödkålen och lägg den i en kastrull med lite salt. Vänd den väl.
  • Lägg i vaniljfrön och de tömda stängerna i rödkålen tillsammans med apelsinjuicen och låt kålen sjuda i 5 minuter.
  • Skär äpplet i klyftor och lägg i med kålen, tillsammans med sirap och tranbär, värm ordentligt och låt kålen sjuda i några minuter.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Servera patéskivorna med varm kål med färsk röd basilika och cornichoner.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar