Recept: Bakad torsk med quinoa & blomkålscruditéer

25 minuter
265 kcal

Den här måltiden från I FORM-kuren är inte bara en fröjd för ögat - också ditt midjemått kommer att älska den.

Den lättsmälta fisken gör att den här rätten är perfekt både som kvällsmat och att ha med i lunchlådan.

Bakad torsk med quinoa & blomkålscruditéer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 40 g svart quinoa
  • Havssalt
  • En liten näve bredbladig persilja
  • En liten näve dill
  • 200 g torskfilé
  • 250 g lila blomkål (eller vanlig vit blomkål) i tunna skivor
  • 100 g babyspenat
  • 10 g extra jungfruolja
  • 1 lime
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Koka quinoan.

  • Lägg torsken på bakplåtspapper i en ugnsfast form och baka den i 200 grader i ca 12 minuter.

  • Skär blomkålen riktigt tunt med en mycket skarp kniv eller använd en mandolin.

  • Skölj spenaten väl och ånga den med lite salt, så den krymper ihop. Skär tunna skivor av lime.

  • Servera blomkålen med spenat, några stänk olivolja, torsk, hackade örter, lite limesaft, en nypa salt och ett vrid på pepparkvarnen. Servera lime och quinoa vid sidan av.

Läs också: Så här gör du en god blomkålspizza