Den lättsmälta fisken gör att den här rätten är perfekt både som kvällsmat och att ha med i lunchlådan.

Recept: Bakad torsk med quinoa & blomkålscruditéer

Den här måltiden från I FORM-kuren är inte bara en fröjd för ögat - också ditt midjemått kommer att älska den.

Bakad torsk med quinoa & blomkålscruditéer

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

20 g svart quinoa

Havssalt

En liten näve bredbladig persilja

En liten näve dill

100 g torskfilé

125 g lila blomkål (eller vanlig vit blomkål) i tunna skivor

50 g babyspenat

5 g extra jungfruolja

½ lime

Nymalen svartpeppar

Gör så här


  • Koka quinoan.
  • Lägg torsken på bakplåtspapper i en ugnsfast form och baka den i 200 grader i ca 12 minuter.
  • Skär blomkålen riktigt tunt med en mycket skarp kniv eller använd en mandolin.
  • Skölj spenaten väl och ånga den med lite salt, så den krymper ihop. Skär tunna skivor av lime.
  • Servera blomkålen med spenat, några stänk olivolja, torsk, hackade örter, lite limesaft, en nypa salt och ett vrid på pepparkvarnen. Servera lime och quinoa vid sidan av.

Läs också: Så här gör du en god blomkålspizza

näringsinnehåll per person

Energi: 265 kcal

Protein: 26,8 g

Fett: 7,9 g

Kolhydrat: 24,5 g

Kostfiber: 5,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar