Den lättsmälta fisken gör att den här rätten är perfekt både som kvällsmat och att ha med i lunchlådan.

Recept: Bakad torsk med quinoa & blomkålscruditéer

Den här måltiden från I FORM-kuren är inte bara en fröjd för ögat - också ditt midjemått kommer att älska den.

I FORM-kuren

1 person

  • 20 g svart quinoa
  • Havssalt
  • En liten näve bredbladig persilja
  • En liten näve dill
  • 100 g torskfilé
  • 125 g lila blomkål (eller vanlig vit blomkål) i tunna skivor
  • 50 g babyspenat
  • 5 g extra jungfruolja
  • ½ lime
  • Nymalen svartpeppar

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

Gör så här

  • Koka quinoan.
  • Lägg torsken på bakplåtspapper i en ugnsfast form och baka den i 200 grader i ca 12 minuter.
  • Skär blomkålen riktigt tunt med en mycket skarp kniv eller använd en mandolin.
  • Skölj spenaten väl och ånga den med lite salt, så den krymper ihop. Skär tunna skivor av lime.
  • Servera blomkålen med spenat, några stänk olivolja, torsk, hackade örter, lite limesaft, en nypa salt och ett vrid på pepparkvarnen. Servera lime och quinoa vid sidan av.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar