Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

1 timme
595 kcal

Enkelt, familjevänligt och sååå gott. Gör den här kycklingen i ugn och servera den med nyttig sallad, gott bröd och kall sås.

Hel kyckling i ugn med grytbröd, sallad och kall sås 

MIDDAG ÄR SERVERAS – kyckling till hela familjen!

© wichmann+bendtsen

Hel kyckling i ugn med sallad och kall sås 

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ hel kyckling, ca 1 kg
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ¾ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Kall sås:

  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk persilja
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ tsk dijonsenap
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Sallad:

  • 1 morötter
  • 50 g sallad
  • ½ avokado
  • 75 g majs
  • Lite gräslök
  • ¼ citron, saften

Tillbehör

  • Ev grytbröd

Så gör du

  • Pensla kycklingen med olja, salt och peppar.
  • Stek i ugnen vid 175 grader varmluft i 50 min. Börja med bröstsidan neråt i 15 min och vänd sedan kycklingen.
  • Hacka gräslök och persilja. Vänd ihop med de övriga ingredienserna till såsen.
  • Strimla morötter med en potatisskalare. Lägg i iskallt vatten.
  • Lägg sallad, avokado och majs i en stor skål. Toppa med morotstrimlor, citronsaft och gräslök.
  • Servera salladen till kyckling och kall sås.