Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

30 minuter
598 kcal

Enkelt, familjevänligt och nyttigt. Vi har hittat den perfekta vardagsrätten för hela familjen. Prova själv!

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

RÖDSPÄTTA, SPETSKÅL OCH PERSILJA – en stensäker vinnare!

© wichmann+bendtsen

Stekt rödspätta med persiljesås, potatis och spetskål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 350 g potatis
  • ½ blomkål
  • ½ spetskål

Persiljesås

  • 10 g smör
  • 10 g vetemjöl
  • 2½ dl mjölk
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 msk bladpersilja
  • ¼ eko-citron, skalet

Fisk:

  • 4 rödspättafiléer
  • 50 g grahamsmjöl
  • Olja till stekning
  • ¾ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Koka potatisen i ca 15 min. Slå av värmen och låt dem stå i vattnet i 5-10 min beroende på storlek. Häll bort vattnet och skala potatisen.
  • Börja med såsen. Smält smör i en liten kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölk, lite i taget. Vispa ordentligt så det inte blir klumpar. Smaka av med salt och peppar. 3. Hacka persiljan och lägg åt sidan.
  • Vänd rödspättafiléerna i mjöl, stek på medelvarm panna i olja och salta och peppra.
  • Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg vatten i botten av en gryta och ånga kålen i ca 5 min under lock.
  • Skär spetskål i klyftor och ånga under lock i ett par min.
  • Riv den halva citronen och vänd ner skal och den hackade persiljan i såsen.

LÄS OCKSA: Vad är nyttigt med spetskål?

TIPS! Vill du ha det fettsnålt kan du göra en kall persiljesås av skyr, citron och färsk persilja.