Grönkålssallad med apelsin, granatäpple och senapsdressing

25 minuter
233 kcal

Läcker grönkålssallad med massor av saft och smak från apelsin, granatäppelkärnor, mandel och en härlig senapsdressing. Perfekt som ett nyttigt tillbehör till jul och resten av vintern.

Ett fat med grönkålssallad med apelsin, granatäpple, mandlar och senapsdressing

GOD GRÖNKÅLSSALLAD – fullproppad med saft, kraft och tuggmotstånd. Och medan du tuggar på den här goda salladen kan du njuta av massor av hälsosamma kostfibrer och C-vitamin.

© wichmann+bendtsen

Grönkålssallad med apelsin, granatäpple och senapsdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 Personer

  • 125 g grönkål
  • apelsiner
  • ½ granatäpple, kärnorna
  • 25 g mandlar

Senapsdressing:

  • 2 msk olivolja
  • ½ msk akaciahonung
  • ¼ msk dijonsenap
  • ¾ msk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här:

  • Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
  • Ta bort stjälkarna från grönkålen. Finhacka resten och lägg i en stor skål tillsammans med hälften av dressingen. Massera grönkålen i några minuter eller tills den blir ”mör” och mörkgrön till färgen.
  • Skala apelsinerna. Om du vill ha vackra apelsinskivor kan du skära av skalet för att få bort de tunna hinnorna. Se tipset.
  • Skär apelsinerna i skivor, halvera dem och lägg upp dem på ett vackert fat tillsammans med den masserade grönkålen, granatäppelkärnorna, resten av dressingen och de grovhackade mandlarna.

TIPS

Så här gör du vackra apelsinskivor eller -tärningar

  • Skär botten och toppen av apelsinen.
  • Ställ den på högkant och skär bort skalet från topp till botten, inklusive allt det vita.
  • Skär apelsinerna i vackra skivor eller kuber till en sallad, fruktsallad eller för att dekorera en tårta.

Om du har bråttom ...
... kan du köpa påsar med finhackad grönkål och frysta granatäpplekärnor som redan tagits bort från frukten i många mataffärer.