Skål med pastasallad
© wichmann+bendtsen

Grön pasta med ärter, fetaost, hallon och avokadodressing

På bara 20 minuter kan du laga en sund och dekorativ pastarätt. Smaklig måltid!

Grön pasta med läcker fyllning

2 personer

1 avokado
2 tsk extra jungfruolja
1 tsk senap
1 msk vit balsamico
1 msk vatten
½ ekocitron, saften och skalet
Ev 1 knivsudd stevia eller lite flytande honung
1 squash eller 1 kinarädisa eller en halv av varje
10 gröna sparrisar
300 g ärter, färska eller tinade
En näve hallon
20 g fetaost

Tillbehör:

Ev grovt bröd

Så gör du

  • Mixa avokado, olivolja, senap, bal­samico och vatten till en dressing. Smaksätt med lite citronsaft och -skal samt ev stevia eller en smula honung.
  • Gör spaghettistrimlor av squash och ev kina­rädisa med en spiralizer eller ett rivjärn.
  • Skär sparrisen i strimlor med en potatisskalare och blanda alla grönsaksstrimlorna. Blanda ner ärter i dressingen och blanda ihop allt.
  • Servera med hallon och fetaost i smulor. Servera ev grovt bröd till.

Näringsinnehåll per person (utan bröd):

Energi: 360 kcal
Protein: 16 g
Fett: 20 g
Kolhydrater: 39 g
Kostfibrer: 16 g 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar