Äkta grekisk sallad med fetaost

15 minuter
197 kcal

Det smakar som att sitta på en blåmålad stol i en liten taverna med vitkalkade väggar. Det här receptet får dig att vilja resa!

grekisk sallad

GREKISK SALLAD – En explosion av festliga färger och nyttiga ingredienser

© wichmann+bendtsen

Äkta grekisk sallad med fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 25 g sallad
  • ½ stor gurka
  • 150 g tomat
  • ½ paprika
  • ¼ rödlök
  • 50 g oliver
  • 50 g fetaost
  • ¼ portion vinägrett

Vinägrett:

  • 1 msk balsamico
  • ¼ dl extra virgin olivolja
  • ½ msk citronsaft
  • ½ tsk akaciahonung
  • ¼ tsk grov senap
  • ½ fett vitlök
  • ¼ tsk torkad oregano
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Gör så här:

  • Hacka alla grönsaker och blanda med halverade oliver.
  • Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och häll hälften över salladen.
  • Tillsätt grovt smulad fetaost.

TIPS: Till en grekisk sallad ger en vinägrett med lite torkad oregano den rätta sydländska smaken. Receptet är för två sallader.

TIPS: Om du lägger till kikärtor i salladen kan den lätt bli en huvudmåltid i sig.