Hemlagad falafel i airfryer

20 minuter
48 kcal

Knaprig, krispig falafel. Oemotståndlig med picklad rödlök, mjukt pitabröd och en tahinidressing.

falafel

AIRFRYER-FALAFEL – I detta fall är det möjligt att använda kikärtor på burk eftersom de inte faller sönder lika lätt som om falafeln måste sänkas ned i en fritös eller tillagas i en stekpanna..

© wichmann+bendtsen

Hemlagad falafel i airfryer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • ¼ burk kikärter
  • ⅓ fett vitlöksklyftor
  • ⅓ msk citronsaft
  • ¼ ägg
  • ¼ spiskummin
  • ¼ tsk koriander
  • ¼ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ msk vetemjöl
  • ¼ tsk extra virgin olivolja

Så här gör du

  • Mixa kikärtor med vitlök, citronsaft och ägg. Konsistensen ska vara grövre än hummus.
  • Lägg i en skål och blanda i kryddor och mjöl tills du har en sammanhängande massa som kan formas till bollar.
  • Spraya botten av airfryern med lite fett och placera falaflarna i den. Spraya falaflarna med lite fett.
  • Tillaga i 190°C i 7 min. Vänd dem och tillaga i ytterligare 7 min.

TIPS Du kan också köpa fryst, färdig falafel och tillaga den i airfryern. Köp några som är avsedda att värmas i ugnen.

TIPS Tillsätt ytterligare en msk mjöl i blandningen om den känns för lös för att göra falafel av