Skrubba och koka potatisarna mjuka, men med tuggmotstånd kvar – ca 12 minuter. Halvera dem.
Gör i ordning bönorna och koka i lättsaltat vatten med en droppe olja i 3 minuter. Lägg direkt över i iskallt vatten/vatten med istärningar. Låt dem sedan få rinna av i en sil. Halvera ev på längden.
Koka äggen åt det lite lösare hållet – i 8 minuter.
Skölj och slunga salladen torr.
Filea citronen: Skär av topp och botten, ställ den upp, skär bort skalet inkl det vita. Skär nu loss varje filé mellan membranen.
Rosta valnötterna.
Stek tonfisken i olivolja på hög värme några få minuter på varje sida. Tonfisken ska bara vara lätt stekt, men fortfarande rå i mitten. Skiva tonfisken.
Lägg upp salladen med potatis, bönor, ägg, tonfisk, oliver, valnötter, citron och dijonvinägrett.
Gör din egen dijon-vinägrette
0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, 2 dl extra jungfruolja, Havssalt och nymalen svartpeppar.
Vispa vinäger och senap och häll sedan i oljan i en tunn, oavbruten stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.