Fylld squash

Fylld squash är det perfekta sättet att rensa ut kylskåpet.

© Skovdal Nordic

Fylld squash med spenat- och kikärtssallad

Fyllda grönsaker är ett enkelt och läckert sätt att variera ditt intag av grönsaker. Här har vi tagit en squash och fyllt den med grönsaker – och lite kött.

26 februari 2019 av Inge Skovdal

Fylld squash med spenat- och kikärtssallad

2 personer

2 squasher
4 salladslökar
1 ägg
150 g parmaskinka
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
½ burk kikärter, 120 g
100 g spenatblad
400 g ärter, frysta
1 ekocitron
½ msk avokadoolja eller extra jungfruolja

Så lagar du fylld squash med sallad

  • Skär squashen i ca 7 cm stora bitar. Holka ur dem, men låt lite sitta kvar i ena änden som får utgöra botten.
  • Hacka squashköttet och blanda det med finhackad salladslök, ägg, parmaskinka i mindre bitar samt salt och peppar.
  • Placera squashen på en bakplåt med bakplåtspapper och fyll med blandningen. Baka i 200 grader i ca 20 min.
  • Skölj kikärterna och rosta dem i en torr stekpanna.
  • Häll kokande vatten över ärterna så de tinar. Blanda kikärter och avsvalnade ärter med spenatblad. Droppa ½ citronsaft och olja över, och toppa med salt och citronskal.
  • Servera squashen med spenat- och kikärtssallad till.

Tips! Vill du hellre äta vegetariskt är det enkelt att bara utesluta parmaskinkan.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 505 kcal
Protein: 38,6 g
Fett: 20,3 g
Kolhydrater: 51 g
Kostfibrer: 16,9 g  

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar