Fylld squash med spenat- och kikärtssallad

35 minuter
505 kcal

Fyllda grönsaker är ett enkelt och läckert sätt att variera ditt intag av grönsaker. Här har vi tagit en squash och fyllt den med grönsaker – och lite kött.

Fylld squash

Fylld squash är det perfekta sättet att rensa ut kylskåpet.

© Skovdal Nordic

Fylld squash med spenat- och kikärtssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 squasher
  • 4 salladslökar
  • 1 ägg
  • 150 g parmaskinka
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ½ burk kikärter, 120 g
  • 100 g spenatblad
  • 400 g ärter, frysta
  • 1 ekocitron
  • ½ msk avokadoolja eller extra jungfruolja

Så lagar du fylld squash med sallad

  • Skär squashen i ca 7 cm stora bitar. Holka ur dem, men låt lite sitta kvar i ena änden som får utgöra botten.
  • Hacka squashköttet och blanda det med finhackad salladslök, ägg, parmaskinka i mindre bitar samt salt och peppar.
  • Placera squashen på en bakplåt med bakplåtspapper och fyll med blandningen. Baka i 200 grader i ca 20 min.
  • Skölj kikärterna och rosta dem i en torr stekpanna.
  • Häll kokande vatten över ärterna så de tinar. Blanda kikärter och avsvalnade ärter med spenatblad. Droppa ½ citronsaft och olja över, och toppa med salt och citronskal.
  • Servera squashen med spenat- och kikärtssallad till.

Pröva också våra fylld paprika.

TIPS! Vill du hellre äta vegetariskt är det enkelt att bara utesluta parmaskinkan.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background