Fylld squash med spenat- och kikärtssallad

35 minuter
505 kcal

Fyllda grönsaker är ett enkelt och läckert sätt att variera ditt intag av grönsaker. Här har vi tagit en squash och fyllt den med grönsaker – och lite kött.

Fylld squash

Fylld squash är det perfekta sättet att rensa ut kylskåpet.

© Skovdal Nordic

Fylld squash med spenat- och kikärtssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 squasher
  • 4 salladslökar
  • 1 ägg
  • 150 g parmaskinka
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ½ burk kikärter, 120 g
  • 100 g spenatblad
  • 400 g ärter, frysta
  • 1 ekocitron
  • ½ msk avokadoolja eller extra jungfruolja

Så lagar du fylld squash med sallad

  • Skär squashen i ca 7 cm stora bitar. Holka ur dem, men låt lite sitta kvar i ena änden som får utgöra botten.
  • Hacka squashköttet och blanda det med finhackad salladslök, ägg, parmaskinka i mindre bitar samt salt och peppar.
  • Placera squashen på en bakplåt med bakplåtspapper och fyll med blandningen. Baka i 200 grader i ca 20 min.
  • Skölj kikärterna och rosta dem i en torr stekpanna.
  • Häll kokande vatten över ärterna så de tinar. Blanda kikärter och avsvalnade ärter med spenatblad. Droppa ½ citronsaft och olja över, och toppa med salt och citronskal.
  • Servera squashen med spenat- och kikärtssallad till.

TIPS! Vill du hellre äta vegetariskt är det enkelt att bara utesluta parmaskinkan.