Fylld kycklingfilé med färskost, parmaskinka och pastasallad

30 minuter
630 kcal

Ät dig mätt på de godaste, saftigaste kycklingfiléerna som serveras med en pastasallad full av grönsaker och fibrer.

Fylld kycklingfilé med färskost, parmaskinka och pastasallad– Fylld-kycklingfilé-med-pastasallad

FYLLD KYCKLINGFILÉ – Sås är helt onödigt för denna smakrika kycklingrätt.

© wichmann+bendtsen

Fylld kycklingfilé med färskost, parmaskinka och pastasallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer
  • 4 skiva parmaskinka
  • 3 msk färskost
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Pastasallad:

  • 3 dl kokt fullkornspasta
  • 250 g små tomater
  • 200 g lila spetskål
  • 1 msk gräslök
  • 80 g sallad
  • 100 g ärtor
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Skär kycklingfiléerna på längden utan att skära hela vägen igenom. Fyll varje bröst med färskost.
  • Vira 2 skivor parmaskinka runt varje filé och lägg dem i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar. Baka i ugnen i 25 min i 180 grader varm ugn.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och kyl av den med kallt vatten.
  • Halvera tomaterna och finhacka kålen och gräslöken.
  • Skär salladen i bitar och blanda ihop alla ingredienser till pastasalladen.
  • Servera pastasalladen med kycklingen.

TIPS

  • Du kan också göra flera snitt i kycklingfiléerna, lite som hasselbackspotatis, och fylla sprickorna med färskost.
  • Variera grönsakerna efter säsong. På sommaren smakar pastasalladen utmärkt med färska babyspenatblad och på vintern med ugnsbakade rotfrukter.