Fiskpinnar med pommes och plockgrönsaker

45 minuter
646 kcal

Fiskpinnar och pommes frites är en hit hos de yngsta i familjen. Testa den här goda, hemlagade versionen som kan göras ännu nyttigare med spröda, kryddiga bönor till de vuxna.

Fiskpinnar med pommes och plockgrönsaker

FISKDAG? Här får du ett recept som hela familjen kommer att gilla.

© wichmann+bendtsen

Fiskpinnar med pommes och plockgrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg potatis
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk torkad rosmarin
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 30 g mandler
  • 15 g havregryn
  • ½ ägg
  • 300 g torskfilé
  • 300 g valfria grönsaker
  • 4 msk remoulad

Vuxentvist:

  • ½ kg bönor, frusna
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk lökpulver
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  • Skär potatiserna i tunna stavar. Vänd dem i olja och strö över rosmarin, salt och peppar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 30 minuter.
  • Om du vill ha bön-pommes så gör samma sak som med potatisstavarna.
  • Hacka mandlarna fint och blanda med havregryn, salt och peppar.
  • Kläck ägget i en skål och vispa det.
  • Skär torsk i avlånga bitar och vänd dem i först ägg och sedan havreblandningen.
  • Lägg fiskpinnarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i 15 minuter i ugnen.
  • Skär grönsakerna i önskade storlekar.
  • Servera fiskpinnar med (bön)pommes, plockgrönsaker och remoulad.

VUXENTVIST: Byt ut dina pommes frites mot spröda, kryddiga bönor. De kan lagas i ugnen tillsammans med barnens pommes, så slipper du att lägga ner mer tid trots att du gör två versioner.