Torsk med spenat, pumpa och sparrisbroccoli

30 minuter
340 kcal

Fisk är ett enkelt och bra val när det gärna får gå snabbt att fixa middag. Sätt färg på tallriken med ugnsbakad pumpa och lättstekta grönsaker, så har du en nyttig och god middag på bara 30 minuter.

Torsk med spenat, pumpa och sparrisbroccoli

ÄTER DU TILLRÄCKLIGT MED FISK? En vacker och färgstark middag som är klar på en halvtimme, och som det inte finns ben i.

© wichmann + bendtsen

Torsk med spenat, pumpa och sparrisbroccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g hokkaido-pumpa eller butternutsquash (vikt utan skal)
  • Rapsolja, kallpressad
  • Havssalt
  • 2 bitar torsk à 200 g
  • 150 g spenat
  • 150 g sparris-broccoli eller vanlig broccoli
  • 1 msk extra jungfruolja + lite till servering
  • 1 ekologisk lime
  • 1 kvist mynta

Gör så här

  • Halvera pumpan och ta bort kärnorna. Skär den i tunna klyftor och ta bort skalen. Pensla klyftorna med rapsolja, strö salt över och baka dem i 25 min på 175°C.

  • Lägg torskbitarna på ett ugnsfast fat på bakplåtspapper, salta och baka dem med pumpan i ugnen i 12 min.

  • Gör i ordning sparrisbroccoli och spenat och värm olivoljan i en gryta. Lägg i spenat och broccoli och låt svettas tills spenaten är reducerad och broccolin har tuggmotstånd. Låt rinna av och lägg upp på två tallrikar och ringla olivolja över. Lägg torsk och limeskivor ovanpå.

  • Lägg upp pumpaskivor vid sidan av och strö finhackad mynta över.