Fiskrullader med morötter och kål

30 minuter
330 kcal

Gör läckra fiskrullader och använd kål samt en av säsongens grönsaker som tillbehör. Lär dig hur du gör här.

Fiskrullader med morötter och kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 fiskfiléer av miljövänlig, vit fast fisk som rödspätta
  • 7 smala morötter
  • 100 g späd spenat
  • Havssalt
  • Extra jungfruolja
  • 200 g grönkålsskott, broccoli eller svartkål
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 tsk smör
  • 1 citron

Så tillagar du fiskrullader

  • Gå igenom fisken efter ben.

  • Skrubba morötterna och skala sedan av 12 morotsremsor som läggs ut på fisken.

  • Halvera resten av morötterna på längden.

  • Skölj spenaten och lägg i en gryta ihop med lite salt och 1 tsk olivolja.

  • När spenaten har reducerats läggs den i en sil för att rinna av.

  • Pressa lätt på den.

  • Fördela spenaten på morotsremsorna på fisken.

  • Rulla ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form på bakplåtspapper.

  • Baka den i 15 minuter i 190 grader.

  • Gör i ordning kålen.

  • Stek kålen snabbt med chili på hög värme.

  • Riv lite citronskal över vid servering.

  • Stek samtidigt de halverade morötterna i 1 tsk olivolja och smör.

  • Efter ett par minuter tillsätter du honung och 2 msk pressad citron och låter det koka upp.

  • Salta.

  • Lägg upp fisken med stekta morötter och kål.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background