Fiskrullader med morötter och kål

30 minuter
330 kcal

Gör läckra fiskrullader och använd kål samt en av säsongens grönsaker som tillbehör. Lär dig hur du gör här.

Fiskrullader med morötter och kål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 fiskfiléer av miljövänlig, vit fast fisk som rödspätta
  • 7 smala morötter
  • 100 g späd spenat
  • Havssalt
  • Extra jungfruolja
  • 200 g grönkålsskott, broccoli eller svartkål
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 tsk smör
  • 1 citron

Så tillagar du fiskrullader

  • Gå igenom fisken efter ben.
  • Skrubba morötterna och skala sedan av 12 morotsremsor som läggs ut på fisken.
  • Halvera resten av morötterna på längden.
  • Skölj spenaten och lägg i en gryta ihop med lite salt och 1 tsk olivolja.
  • När spenaten har reducerats läggs den i en sil för att rinna av.
  • Pressa lätt på den.
  • Fördela spenaten på morotsremsorna på fisken.
  • Rulla ihop fisken och lägg den i en ugnsfast form på bakplåtspapper.
  • Baka den i 15 minuter i 190 grader.
  • Gör i ordning kålen.
  • Stek kålen snabbt med chili på hög värme.
  • Riv lite citronskal över vid servering.
  • Stek samtidigt de halverade morötterna i 1 tsk olivolja och smör.
  • Efter ett par minuter tillsätter du honung och 2 msk pressad citron och låter det koka upp.
  • Salta.
  • Lägg upp fisken med stekta morötter och kål.