Fiskfiléer med grön sparris

15 minuter
624 kcal

Här är hemligheten bakom den här läckra fiskrätten. Den blir garanterat en familjefavorit.

Tallrik med fisk och grönsaker.

Fiskfiléer med grön sparris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl skyr
  • 1 knippa koriander eller dill, gräslök och persilja
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 2 lime
  • 2 knippa grön sparris
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 fiskfiléer av rödspätta eller sjötunga (totalt ca 300 g)
  • 1 ägg
  • Pankoströbröd*
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 1 msk smör

Så lagar du fiskfiléer med grön sparris

  • Rör ihop en dressing av skyr och finhackade örtkryddor och smaka av med salt, peppar och lite pressad lime.

  • Gör i ordning sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt.

  • Skär till rotändarna.

  • Koka upp en gryta vatten med salt och lite rapsolja.

  • Lägg i sparris, koka upp och häll av nästan direkt.

  • Håll dem varma.

  • Pensla filéerna med ägg och vänd dem i Panko.

  • Stek dem gyllene i olja och smör, på medelvärme.

  • Salta.

  • Lägg upp fisk med sparris, koriander, dressing och lime.

*Panko är en japansk typ av ströbröd, som tillverkas av färskt bröd som rivs och torkas i ugnen – i motsats till vanligt ströbröd där man använder bröd som är torkat i förväg. Det finns att köpa i välsorterade matbutiker. Eller använd vanligt ströbröd.

LÄS OCKSA: 6 goda recept på fiskbiffar