1
knippa
koriander eller dill, gräslök och persilja
Havssalt och nymalen peppar
2
lime
2
knippa
grön sparris
Kallpressad rapsolja
2
fiskfiléer av rödspätta eller sjötunga (totalt ca 300 g)
1
ägg
Pankoströbröd*
2
msk
extra jungfruolja
1
msk
smör
Så lagar du fiskfiléer med grön sparris
Rör ihop en dressing av skyr och finhackade örtkryddor och smaka av med salt, peppar och lite pressad lime.
Gör i ordning sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt.
Skär till rotändarna.
Koka upp en gryta vatten med salt och lite rapsolja.
Lägg i sparris, koka upp och häll av nästan direkt.
Håll dem varma.
Pensla filéerna med ägg och vänd dem i Panko.
Stek dem gyllene i olja och smör, på medelvärme.
Salta.
Lägg upp fisk med sparris, koriander, dressing och lime.
*Panko är en japansk typ av ströbröd, som tillverkas av färskt bröd som rivs och torkas i ugnen – i motsats till vanligt ströbröd där man använder bröd som är torkat i förväg. Det finns att köpa i välsorterade matbutiker. Eller använd vanligt ströbröd.