Tallrik med fisk och grönsaker.
© Wichmann+bendtsen

Fiskfiléer med grön sparris

Här är hemligheten bakom den här läckra fiskrätten. Den blir garanterat en familjefavorit.

12 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Fiskfiléer med grön sparris

2 personer

2 dl skyr
1 knippe koriander eller dill, gräslök och persilja
Havssalt och nymalen peppar
2 lime
2 knippen grön sparris
Kallpressad rapsolja

2-4 fiskfiléer av rödspätta eller sjötunga (totalt ca 300 g)

1 ägg
Pankoströbröd*
2 msk extra jungfruolja
1 msk smör

*Panko är en japansk typ av ströbröd, som tillverkas av färskt bröd som rivs och torkas i ugnen – i motsats till vanligt ströbröd där man använder bröd som är torkat i förväg. Det finns att köpa i välsorterade matbutiker. Eller använd vanligt ströbröd.

Så lagar du fiskfiléer med grön sparris

  • Rör ihop en dressing av skyr och finhackade örtkryddor och smaka av med salt, peppar och lite pressad lime.
  • Gör i ordning sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt. 
  • Skär till rotändarna. 
  • Koka upp en gryta vatten med salt och lite rapsolja.
  • Lägg i sparris, koka upp och häll av nästan direkt. 
  • Håll dem varma.
  • Pensla filéerna med ägg och vänd dem i Panko. 
  • Stek dem gyllene i olja och smör, på medelvärme. 
  • Salta. 
  • Lägg upp fisk med sparris, koriander, dressing och lime.

Näringsinnehåll i fiskfiléer med grön sparris per portion

Energi: 624 kcal

Protein: 54,8 g

Fett: 26,9 g

Kolhydrater: 46,3 g

Kostfiber: 10,3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar