Fiskfiléer med grön sparris
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
2 dl skyr
1 knippa koriander eller dill, gräslök och persilja
Havssalt och nymalen peppar
2 lime
2 knippa grön sparris
Kallpressad rapsolja
2-4 fiskfiléer av rödspätta eller sjötunga (totalt ca 300 g)
1 ägg
Pankoströbröd*
2 msk extra jungfruolja
1 msk smör
Så lagar du fiskfiléer med grön sparris
- Rör ihop en dressing av skyr och finhackade örtkryddor och smaka av med salt, peppar och lite pressad lime.
- Gör i ordning sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt.
- Skär till rotändarna.
- Koka upp en gryta vatten med salt och lite rapsolja.
- Lägg i sparris, koka upp och häll av nästan direkt.
- Håll dem varma.
- Pensla filéerna med ägg och vänd dem i Panko.
- Stek dem gyllene i olja och smör, på medelvärme.
- Salta.
- Lägg upp fisk med sparris, koriander, dressing och lime.
*Panko är en japansk typ av ströbröd, som tillverkas av färskt bröd som rivs och torkas i ugnen – i motsats till vanligt ströbröd där man använder bröd som är torkat i förväg. Det finns att köpa i välsorterade matbutiker. Eller använd vanligt ströbröd.
Näringsinnehåll i fiskfiléer med grön sparris per portion
Energi: 624 kcal
Protein: 54,8 g
Fett: 26,9 g
Kolhydrat: 46,3 g
Kostfiber: 10,3 g