Sparrissoppa med grillade pilgrimsmusslor

Krämig soppa med lyxigt tillbehör.

3 juli 2016 av I FORM

2 personer

500 g gröna sparrisstjälkar
1-2 schalottenlökar
1 tsk olivolja
1 l höns- eller grönsaksbuljong
Salt
Peppar
100 g stenbitsrom
2 skivor rågbröd
6 stora pilgrimsmusslor (200 g)
2 msk yoghurt naturell


Tillagning
Bryt av ändarna av de gröna sparrisarna. Skär också sparrisarna i små bitar och spara knopparna. Skala och hacka löken. Tillsätt ett par droppar olja i en kastrull och sautera lök och sparris (utan knopparna). Häll på buljongen och låt det koka i 10-15 minuter. Mixa sedan tills det är helt jämnt. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner stenbitsrommen med lite hackad lök, salt och peppar. Rosta rågbröd och lägg på romblandningen. Stänk lite olja på pilgrimsmusslorna och stek dem i en grillpanna i 30 sekunder på varje sida. Rör eller blanda allra sist ner lite yoghurt och smaka av soppan. Lägg i pilgrimsmusslorna och knopparna och servera rostat bröd till.

Sund bonus
Den mycket magra, kalorisnåla soppan täcker hela ditt dagsbehov av folsyra. Samtidigt är järninnehållet högt, vilket är bra för blodproduktionen och håller dig frisk.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar