Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

25 minuter
413 kcal

Våra färska vårrullar med kyckling är en säker vinnarmåltid – de är fyllda med grönsaker, vackra färger och fantastisk smak. Det är bara att börja hacka!

Färska vårrullar med kyckling och grönt

FÄRSKA VÅRRULLAR – Ta vara på att det just nu är många råvaror som är goda i sig själv och inte behöver tillagas.

© wichmann+bendtsen

Färska vårrullar med kyckling och grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 4 rullar

  • 200 g kyckling
  • ½ mango, stor
  • 100 g sockerärter
  • 1 röd paprika
  • Koriander, färsk
  • Rispapper

Marinad:

  • 1 fett vitlök
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 msk soja
  • 1 msk extra virgin olivolja

Sojadipp:

  • ½ chili
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk socker
  • 1 dl soja

Så gör du

  • Börja med marinaden. Pressa vitlök och rör ihop med kryddor, soja och olja.
  • Skär kyckling i strimlor och vänd i marinaden.
  • Skär mango, sockerärter och paprika i tunna strimlor och lägg upp på ett fat med den färska koriandern.
  • Gör dippen. Hacka chili fint och vänd i en liten skål med limesaft, socker och soja.
  • Stek kycklingen på en varm panna i ca 5 min, och lägg upp på fatet med grönsakerna.
  • Servera med rispapper och dipp så man kan göra sina egna rullar vid bordet.

TIPS! Vietnamesiska vårrullar smakar också väldigt gott med nötkött eller tigerräkor.


Newsletter background